abonneren

DFIncBackup Home 2.5

Had u zich voorgenomen voortaan braaf regelmatig een backup te maken? Dat is op zich niet moeilijk, mits u een goed backuppakket gebruikt. Dan heeft u er geen omkijken meer naar. Vandaag kijken we naar DFIncBackup Home.

De interface van DFIncBackup Home is leeg en vooral simpel. Dit product is gratis, maar natuurlijk kijken we ook dit gegeven paard in de bek. Op het eerste gezicht ziet het eruit alsof het gemaakt is door een ijverige student, wat best zou kunnen.

Backups naar netwerklocaties maken gaat helaas niet en ook meerdere losse bestanden kunt u niet in één backup kwijt. Het is de bedoeling dat u steeds een map aanwijst (of een enkel bestand). Het backuppen daarvan is een 'project'. Bij zo'n project kunt u nog net aangeven of submappen moeten worden meegenomen (alles of niets, helaas).

Deze te simpele aanpak maakt het pakket lastig bruikbaar. Een backup van tien bestanden maken betekent dat u tien keer aan de bak moet. En bevat een map die u wilt backuppen een of meer submappen die u wilt uitsluiten? Dan moet u die mappen uit de hoofdmap halen.

Door dit soort onpraktische zaken eindigt dit pakket laag. Met een 6,5 voor techniek - wat nog mild is - bungelt DFIncBackup onderaan. Maar omdat u voor de andere pakketten (diep) in de buidel moet tasten, komt het qua prijs-prestatie nog in orde.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • backuppen naar netwerk niet aanwezig
  • backups zijn niet te combineren
  • zeer weinig soorten backup mogelijkheden
DFIncBackup Home is alleen interessant als u niet wilt betalen voor een backuppakket en niet kijkt op een onpraktische werkwijze.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord