}
abonneren

Comodo Backup

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het besef dat het hebben van een backup van groot belang is, dringt bij steeds meer mensen door. Bestanden worden vaak wel gebackupt, maar het besturingssysteem niet, terwijl dit enorm veel tijd kan schelen als u uw Windows-installatie wilt herstellen. Vandaag in onze backuptest: Comodo Backup.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

COMODO, bekend als uitgever van SSL-certificaten, heeft een gratis tool die compatibel is met alle versies van Windows, zowel 32- als 64-bit. Daarnaast is het pakket gratis. De grote hoeveelheid aan functionaliteit en de simpele interface maken dit programma tot een goede concurrent voor de betaalde pakketten.

U kunt met het programma bijna alles doen wat Acronis ook kan, maar helaas is er geen mogelijkheid tot het doen van een offline herstel (buiten Windows). U kunt alleen online (in Windows) uw systeemstaat en bestanden herstellen. En dat is jammer, want juist die functie zorgt ervoor dat u uw besturingssysteem kunt herstellen als u Windows niet meer in komt. Het online herstel gaat overigens prima. Het pakket mist verder 'luxe' functies, zoals een Live Backup of backuppen naar een brandbaar medium.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • concurreert goed op functies
  • alleen herstellen binnen Windows
Comodo Backup biedt veel functies maar is iets beperkter dan andere pakketten, enr kan alleen backuppen binnen Windows.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI