}
abonneren

Bullguard Backup 8.5

Het besef dat het hebben van een backup van groot belang is, dringt bij steeds meer mensen door. Bestanden worden vaak wel gebackupt, maar het besturingssysteem niet, terwijl dit enorm veel tijd kan schelen als u uw Windows-installatie wilt herstellen. Vandaag in onze backuptest: BullGuard Backup.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het backuppakket van Bullguard richt zich op de thuisgebruiker en heeft een eenvoudige interface. Ook de installatie verloopt soepel. Via een wizard kunt u de meest gebruikte onderdelen in Windows (documenten, e-mails) door het programma laten zoeken en meenemen in een backup die u lokaal of op internet plaatst. U krijgt bij uw licentie 10 GB online opslagruimte voor één jaar. De bestanden worden gecomprimeerd, versleuteld en door middel van een beveiligde verbinding naar Bullguards datacenters in Denemarken verstuurd. Met de Windows Verkenner kunt u door uw online bestanden heen bladeren.

Een minpunt is dat de software standaard naar uw bureaublad probeert te herstellen in plaats van naar de originele locatie. Helaas heeft de software ook geen imagefunctionaliteit en kunt u uw pc in geval van calamiteiten niet in zijn geheel herstellen, alleen met losse bestanden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig in het gebruik
  • geen compleet systeemherstel
BullGuard Backup is geen slecht pakket, maar kan alleen losse bestanden herstellen en is naar onze mening dus geen volwaardige backupoplossing.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI