abonneren

Backup 10

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
BullGuard biedt de backupfunctie uit zijn internetsecuritysuite ook als los pakket aan. Voor niet al te veel geld haalt u hiermee een prima backupproduct in huis.

Zonder u te hoeven verdiepen in backuptermen als incrementeel of differentieel, is BullGuard Backup makkelijk te gebruiken. Het programma werkt op basis van profielen, in wezen lijsten van bestanden die u wilt backuppen. U kunt een automatisch profiel kiezen (bijvoorbeeld documenten of muziek) of zelf een lijst samenstellen van mappen of bestanden.

Na het selecteren van bestanden blijft er eigenlijk nog maar één keuze over: de backuplocatie. Naast het kiezen van een schijflocatie (lokaal, extern of netwerk) is er de online schijf van BullGuard. Bij BullGuard Backup krijgt u de beschikking over 10 GB, wat tegen een meerprijs uit te breiden is tot 25, 50 of 100 GB. Zodra u de limiet van de backupruimte bereikt wil BullGuard graag dat u een upgrade koopt. Alleen door handmatig bestanden te verwijderen komt u van de zeurderige foutmelding af.

De uploadsnelheid van de backup is hoog en ook het herstellen van bestanden vanaf de online drive gaat vlot. U kunt bestanden eventueel versleutelen en comprimeren, waardoor u meer backupruimte overhoudt. Herstellen kan vanuit de applicatie en door naar de online schijf te bladeren, die onder Deze Computer wordt weergegeven. Als u kiest voor versleuteling of compressie, kunt u alleen met BullGuard Backup door de schijf bladeren, wat niet erg handig werkt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goedkoop online ruimte
  • eenvoudig profiel instellen
  • opdringerige melding ruimtelimiet
  • niet veel keuze backupmogelijkheden
Ondanks onhandigheidjes doet BullGuard zijn werk goed en snel. De keuze voor backupupmogelijkheden is niet heel groot, maar dat stoort niet, zeker omdat u voor de lage prijs ook de beschikking krijgt over online opslagruimte.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Backup

Tags:

Laatste reactie