abonneren

Areca

Het besef dat het hebben van een backup van groot belang is, dringt bij steeds meer mensen door. Bestanden worden vaak wel gebackupt, maar het besturingssysteem niet, terwijl dit enorm veel tijd kan schelen als u uw Windows-installatie wilt herstellen. Vandaag in onze backuptest: Areca.

Areca is ontwikkeld vanuit de opensourcegemeenschap. De tool is gratis en de installatie gaat eenvoudig, maar de interface is onoverzichtelijk. Na wat zoekwerk blijkt dat u onder zogenaamde groepen weer targets kunt maken waarin u een selectie maakt. Bovendien is er geen mogelijkheid tot het maken van een image van uw computer.

Het backuppen en restoren van bestanden gaat goed, alleen is door de interface niet geheel duidelijk welke versie er is opgeslagen, noch welke er is hersteld. Het versiebeheer is dus ook niet echt optimaal. Tevens mist het programma imagefunctionaliteit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • onoverzichtelijk
  • beperkt in functies
Areca is een leuk initiatief, maar mist veel functionaliteiten, waardoor het niet meekomt met de overige pakketten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord