abonneren

Allway Sync

Backuppen is belangrijk, of je dat op een externe harde schijf doet of met een online opslagdienst. Ook voor mobiel werken is het synchroniseren van bestanden erg handig. Allway Sync ondersteunt alle synchronisatiemethodes, maar duidelijk is het programma niet.
Score
60
  • Pluspunten
  • doet z’n werk goed...
  • veel clouddiensten ondersteund
  • Minpunten
  • onverklaarbare fouten bij zip-syncen
  • onoverzichtelijk
  • ...als je er wat tijd insteekt

None

Allway Sync doet z’n werk goed, maar om alles geconfigureerd te krijgen, moet je wel door een berg onoverzichtelijke schermen heen en blijft het een beetje proberen. Het geheel ziet er weinig betrouwbaar uit, wat wel nodig is voor een synchronisatiepakket. Allway Sync is gratis, dus als je zin hebt in wat probeerwerk kan het een handig hulpprogramma zijn.

We testen Allway Sync 12. Direct wordt duidelijk dat de ontwikkeltijd van die twaalf versies niet is besteed aan de interface. Veel kleurtjes en afbeeldingen, maar overzicht tussen profielen, jobs en andere opties is er amper. Het lijkt er op dat Allway Sync verschillende backupgroepen kan beheren (profielen) en binnen zo’n groep verschillende mappen kan synchroniseren (jobs). Per map die je gesynchroniseerd wilt houden, maak je een job aan. Dat gaat eenvoudig: selecteer de bronmap en de doelmap en voer een analyse uit. Allway Sync geeft weer wat het van plan is met je mappen en bestanden te gaan doen. Bekijk dit overzicht goed om zeker te weten dat er geen bestanden verkeerd gekopieerd of verwijderd gaan worden. Als alles klopt, klik je op Synchronize om de eerste synchronisatie uit te voeren. Daarna kan Allway Sync de mappen op de achtergrond automatisch gesynchroniseerd houden. In de job-opties kun je hiervoor uitgebreide regels instellen.

Allway Sync ondersteunt verschillende maptypes. Zowel voor bron als doel kun je een lokale of netwerkmap kiezen, maar het programma kan ook overweg met cloudopslag (onder meer Google, Windows Live SkyDrive, (s)ftp-servers, Dropbox, WebDAV). Ook het opslaan in een beveiligd zip-bestand behoort tot de mogelijkheden, al blijkt dat in onze test tot foutmeldingen te leiden.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Backup

Tags: Backup, Synchronisatie

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord