}
abonneren

Acronis True Image Home 2010

Het besef dat het hebben van een backup van groot belang is, dringt bij steeds meer mensen door. Bestanden worden vaak wel gebackupt, maar het besturingssysteem niet, terwijl dit enorm veel tijd kan schelen als u uw Windows-installatie wilt herstellen. Vandaag in onze backuptest: Acronis True Image Home 2010.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minpunten

Acronis is een bekende naam in backupland en heeft in april 2008 voor True Image 11 ook al het label PCM Beste Koop en PCM Beste Product gekregen. Zoals we van Acronis gewend zijn, installeert het product eenvoudig en is de interface overzichtelijk. Na de installatie vraagt het programma ons direct een backup te maken, zodat u meteen beveiligd bent. Het programma is uitgebreid qua functionaliteit: u kunt differentiële, incrementele en volledige backups maken, comprimeren, consolideren, testen, bladeren en opstartmedia maken. Een leuke, nieuwe functie is de Try & Decide-optie, waarmee u in een beschermde omgeving bestanden die u niet vertrouwt kunt uitvoeren in Windows. Desgewenst kunt u meteen terug naar het punt ervoor.

Tevens biedt het pakket een Non-stop backup-optie die constant bijhoudt of er gewijzigde bestanden zijn. Het maken van een (gecomprimeerde) backup en het restoren ervan gaat zonder problemen en zelfs zonder opstartschijf, Acronis kan namelijk zelf een herstelmenu opstarten. Ook kunt u uw backup naar alle soorten media branden, ftp'en en een aparte systeempartitie maken met daarop een backup.

PluspuntenConclusie
  • veel functies
  • overzichtelijk
Gezien het uitstekende en zeer complete functiepakket én de betaalbare prijs krijgt het product de labels Beste Koop en Beste Product.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI