}
abonneren

Acronis True Image 2013

Backups maken en herstellen kan Acronis True Image al sinds jaar en dag. Nieuw is dat deze backups continu kunnen worden weggeschreven naar de cloud. Dat lijkt mooi, maar er zit wel een klein addertje onder het gras.
Omdat de basisfuncties van Acronis True Image 2013 niet zijn veranderd, is de vraag of upgraden zinvol is geheel afhankelijk van de vraag of je van plan bent de cloudfunctionaliteit te gaan gebruiken. Ben je nog op zoek naar een backupprogramma, dan is Acronis zeker de moeite waard omdat het stabiel werkt en prettig is in gebruik.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • gebruiksvriendelijk
  • de bekende goede functies
  • Minpunten
  • betalen voor cloudfunctionaliteit

Of het nu gaat om het maken van incrementele of volledige back-ups, het klonen van schijven of het maken van een Try&Decide-omgeving op je pc, Acronis True Image kan het allemaal. Dit gaat allemaal eenvoudig en foutloos. De bestaande functies zijn in 2013 niet veranderd of vernieuwd, anders dan dat het pakket nu ook draait op Windows 8.

De vernieuwing van versie 2013 betreft de cloudfunctionaliteit. Het was al mogelijk om met de synchronisatiefunctie van Acronis True Image bestanden te delen tussen computers onderling of backups weg te schrijven naar Acronis Online. Met de vernieuwde functionaliteit van de cloud is het nu tevens mogelijk om je bestanden online of via je Apple-of Android-apparaat te benaderen. Acronis stelt hiervoor gratis apps beschikbaar. Een addertje onder het gras is er wel. Alleen de eerste maand mag je gratis van deze 250 GB grote cloud-omgeving gebruik maken. Daarna moet je er iets minder dan € 5 per maand voor neertellen.

Het prettige aan deze clouddienst is dat je backups van je complete pc of van individuele bestanden of mappen automatisch kunt laten synchroniseren. Deze bestanden kun je beveiligen met een 256-bits aes-encryptie en je mag zelf aangeven hoeveel versies er moeten worden bewaard. Wil je de bestanden delen met andere mensen in de cloud, dan kan dit ook, door ze daarvoor uit te nodigen.

De Engelstalige versie is nu beschikbaar via de homepage van Acronis. De Nederlandstalige versie komt later dit jaar beschikbaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Backup

Tags: Acronis, backups

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR