abonneren

Yahoo! Music Jukebox

Yahoo! Music Jukebox heette oorspronkelijk Musicmatch Jukebox en werd meegeleverd door Creative Labs en Logitech. In de huidige uitvoering is het een goed programma voor het afspelen van muziek.

Music Jukebox beschikt over een mediabibliotheek die zichzelf automatisch kan bijwerken. Het ondersteunt de meeste gangbare audioformaten, maar kan geen videobestanden afspelen. Verder is het eenvoudig in gebruik. Ook met een erg grote mediabibliotheek kan Yahoo! Music Jukebox goed overweg.

De gebruikersinterface van Music Jukebox kent een normale en een miniatuurvariant. De interface is niet met skins aan te passen. Music Jukebox kan goed overweg met online diensten voor aanschaf van muziek. Ook kunt u internetradio beluisteren maar hierbij worden uitsluitend Launchcast ondersteund. Bijzonder is dat Music Jukebox UPnP mediaservers in het netwerk kan herkennen. Als u een NAS met Twonky's Mediaserver hebt, dan kunt u Music Jukebox gebruiken om de muziek vanaf deze NAS af te spelen. Ook kan Music Jukebox zelf als streamingserver fungeren, waarna een UPnP-mediaspeler uw multimedia kan afspelen.

Rippen of branden van cd's is mogelijk, maar de maximale snelheid is wel beperkt. Music Jukebox is gratis; tegen betaling krijgt u Yahoo! Music Jukebox Plus, dat u in staat stelt om met hogere snelheid cd's te branden of te rippen, en wat extra functionaliteit bezit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ondersteuning voor bijzonder veel audioformaten
  • eenvoudige bediening
  • geen ondersteuning voor video
  • matige ondersteuning voor internetradio
Yahoo! Music Jukebox is goede mediaspeler software waarbij vooral de opties rondom UPnP-media streaming onderscheidend zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord