abonneren

Xrecode

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Computers waren ooit bedoeld om alles vanzelf te doen en ons te bevrijden van saaie klussen. Waarom zitten we dan toch nog volop handmatig bestanden te hernoemen, audio en video te converteren, foto's te verkleinen, dezelfde programma's te openen, enzovoort? Daar bestaan slimme tools voor! Vandaag: Xrecode.

Dat nieuwer niet per se handiger hoeft te zijn bewijst XRecode. XRecode II, de nieuwste versie van deze sublieme audioconverter, start ongeregistreerd met een nagscreen met ingebouwde pauze terwijl de oudere echt 100% gratis is. Die versie vind je bijvoorbeeld op majorgeeks.com/XRECODE_d5957.html. Of je nu voor de oude of de nieuwe kiest, in beide gevallen converteert XRecode een groot aantal formaten waarbij je volop controle hebt over conversieparameters. Bovendien kan XRecode tags van het ene naar het andere formaat meenemen.

Uiteraard willen we converteren op topsnelheid en ook dat is geen punt. XRecode benut alle pitten van je cpu, zodat op een Core i7 het converteren van bijvoorbeeld enkele honderden flac-bestanden naar mp3 een kwestie van een paar minuten is. Niet alleen de snelheid maakt XRecode perfect voor grote klussen, maar ook de bediening. Je kunt zoveel mappen als je wenst naar het programmavenster slepen en XRecode pakt daaruit vanzelf alleen de ondersteunde formaten. Deze worden vervolgens geconverteerd naar het gekozen formaat (of formaten bij XRecode II) en weggeschreven in dezelfde of een andere map. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk je hele lossless collectie dupliceren naar 128 kbit aac of mp3 om de ruimte van je draagbare speler maximaal te benutten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • tags
  • snel converteren
  • makkelijke bediening
  • nagscreen in nieuwe versie
XRecode (II) is de ideale partner voor massale audioconversie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags: