abonneren

Xbox Music wordt 16 oktober al gelanceerd

De muziekdienst Xbox Music wordt op 16 oktober al gelanceerd voor de Xbox 360. Ook zal de dienst standaard bij Windows 8 en Windows Phone 8 geleverd worden.

Xbox Music komt morgen al uit. In eerste instantie zal de dienst gelanceerd worden op de Xbox 360. Eerder meldden we dat dit op 26 oktober pas zou geschieden. Microsoft concurreert met de nieuwe muziekdienst met aanbieders als Spotify en iTunes.

Xbox 360

Om Xbox Music te gebruiken op de Xbox 360 moet er eerst een Xbox Music Pass worden aangeschaft. Gebruikers kunnen muziek per nummer aanschaffen zoals bij iTunes, maar kunnen ook een abonnement nemen zoals dit gebruikelijk is bij Spotify. In het laatste geval moet er 9,99 dollar per maand betaald worden. Gratis kan ook, maar dan komen er reclames tussen de nummers door. Via de Xbox 360 gebruikmaken van Xbox Music heeft als voordeel dat er ook zo’n 70.000 videoclips beschikbaar zijn.

Windows en Phone 8

Deze zullen Windows 8 en Windows Phone 8, in elk geval in eerste instantie, moeten missen. De muziekdienst wordt standaard op beide platformen meegeleverd. Er zal een goede samenwerking zijn tussen de verschillende platformen. Afspeellijsten zijn beschikbaar op alle versies, zodra ze aangemaakt zijn op één van de platformen.

Kanshebber

Ook komt Xbox Music nog uit op iOS en Android. Wanneer dat zal gebeuren is nog niet bekend. Volgens analist Michael Gartnerberg van Gartner heeft deze dienst meer kans van slagen dan Zune. Die laatste verschilde immers niet zoveel van iTunes, waar de nieuwe dienst zich wel duidelijk onderscheidt van Apple’s muziekdienst. Een factor die ook voor Microsoft spreekt is dat het meegeleverd wordt met Windows 8. Dit besturingssysteem zal naar verwachting toch weer miljoenen keren over de toonbank schuiven.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Audio

Tags: