abonneren

Winamp for Android

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Winamp is onder Windows volledig ingeburgerd, maar andere platforms heeft de mediaspeler en -manager nog niet veroverd. Met ­Winamp for Android kan Nullsoft ook de mobiele markt veroveren, maar er moet nog wel wat aan de software gebeuren.

Winamp for Android is niet te vergelijken met zijn Windows-neefje, aangezien het voor Android van voren af aan opgebouwd werd. Synchronisatie met de desktop-Winamp is wel aanwezig (vanaf versie 5.6), zowel via usb als via uw wifi-thuisnetwerk. Op uw telefoon hebt u minimaal Android 2.1 nodig.

De functionaliteit is basaal. Net als onder Windows werkt Winamp for Android met vooraf ingestelde playlists en ad hoc afspeellijsten. Dat is een grote verbetering vergeleken met de standaardspeler, want het is met Winamp een stuk eenvoudiger om een afspeellijst snel aan te passen door een nummer te verslepen of te verwijderen. De meegeleverde widget is erg handig voor op de home­screen van uw telefoon. Titel, artiest en album worden weergegeven, evenals de cover art (als die in de mp3 is opgenomen). Ook zijn ­er knoppen voor vorige, volgende, pauze, shuffle en repeat. Dit alles neemt wel flink ­wat ruimte in: acht pictogrammen op uw home­screen.

Winamp draait goed op onze testtelefoon, een Samsung Galaxy S met Android 2.2. Het programma is nog in de bètafase. Dat is niet te merken aan bugs, maar vooral aan het beperkte aantal features. Bij synchronisatie met de desktop-Winamp kunt u niet zelf een map kiezen om naartoe te synchroniseren (dus bij meerdere sd-kaarten ook geen keuze). Als de batterij bijna leeg is, stopt Winamp niet vanzelf met afspelen, wat de Androidmuziekspeler wel doet. Dat kan dus een lege accu opleveren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • handige widget
  • logische interface
  • geen batterijwaarschuwing
  • geen mapkeuze bij synchronisatie
Winamp for Android is nu al een verbetering vergeleken met de standaardapplicatie en is veelbelovend als het gemak van de synchronisatie verbeterd wordt en de featureset vergroot.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Audio

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie