abonneren

Virtuosa 5.2

Virtuosa komt qua functionaliteit in de buurt van Windows Media Player, maar laat vervolgens wel wat steken vallen.

Zo ondersteunt Virtuosa maar een beperkt aantal audio- en videoformaten. U krijgt weliswaar een muziekbibliotheek, maar u kunt alleen losse bestanden toevoegen en niet hele mappen. Ook kunt u de bibliotheek niet automatisch bijwerken.

De gebruikersinterface van Virtuosa oogt erg rommelig en onduidelijk. De onduidelijke afbeeldingen op de knoppen maken het bedienen tot een ware uitdaging. Streaming media en internetradio behoren ook niet tot de mogelijkheden. U kunt weliswaar internetbestanden toevoegen, maar het gaat dan alleen om muziek uit de Virtuosa online muziekwinkel.

U kunt cd's rippen en branden. Maar er zit een addertje onder het gras - en dat geldt eigenlijk voor de meeste functies in Virtuosa. U kunt namelijk een gratis versie downloaden maar dit is de proefversie van Virtuosa Gold, met de mogelijkheid om cd's op hoge snelheid digitaal te rippen, naar mp3 om te zetten, om cd's te branden en om de muziekbibliotheek te vullen. Na 30 dagen wordt de meeste extra functionaliteit uitgeschakeld, tenzij u de Gold-versie aanschaft.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • functionaliteit vergelijkbaar met Windows Media Player
  • ondersteunt maar weinig mediaformaten
  • belabberde mediabibliotheek
  • gratis versie mist te veel functionaliteit
Viruosa 5.2 biedt eigenlijk betaald wat Windows Mediaplayer gratis aanbiedt. Deze mediaspeler biedt dan ook weinig meerwaarde op uw Windows computer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Laatste reactie