abonneren

Virtual Music Studio

Wie droomt er niet van een plekje in de top-40? Met Virtual Music Studio is het met enkele muisklikken mogelijk een gooi naar muzikale wereldfaam te doen.

Veel beginnende muzikanten gebruiken Magix Music Maker voor het produceren van muziek. Softwareontwikkelaar eJay heeft met Virtual Music Studio een concurrent die claimt dezelfde mogelijkheden te bieden. En inderdaad… de programma's doen sterk aan elkaar denken. Het hoofdscherm bestaat uit een groot aantal muzieksporen. Bij het programma zitten meer dan 10.000 geluiden en muziekstukjes die u kunt gebruiken in uw composities. Daarmee levert eJay zelfs meer muziek mee dan Magix. Het is ook mogelijk om muziek via de lijningang of microfooningang te importeren in het programma, of muziek afkomstig van cd.

De interface is even wennen. Bij het starten van het programma verandert Virtual Music Studio de resolutie van het scherm naar 1024 x 768. Weliswaar zet het programma de resolutie bij het verkleinen of afsluiten van het programma netjes terug, maar handig is dat schakelen niet. Per track is het mogelijk om bewerkingen toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van echo, galm, compressor en equalizer. De geluidskwaliteit is prima in orde. Wie veel met muziekpakketten werkt, weet dat de spatietoets meestal staat voor play. Volgens de specificaties zou het bij Ejay ook zo moeten werken, maar in de praktijk werkt dit vaak niet.

De helpfunctie verwijst naar enkele webpagina's die eJay op uw pc installeert. Deze pagina's leggen in heldere (Engelse) taal uit wat de functies zijn, maar zoeken op trefwoord is niet mogelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • geluidenbibliotheek
  • geluidsbewerking
  • matige interface
Met Virtual Music Studio kan de beginner prima zijn eerste stapjes doen op het gebied van muziek componeren. Maar ondanks de redelijk positieve indruk, moet gezegd worden dat concurrent Magix Music Maker meer gebruiksgemak en functionaliteit biedt, zeker voor de gevorderde gebruiker.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags: