abonneren

Virtual Music Manager

Een beetje pc-gebruiker heeft een fikse verzameling mp3'tjes op zijn harde schijf staan. En zo'n collectie moet je goed beheren, anders vind je na verloop van tijd niks meer terug. Virtual Music Manager van Ejay is een muziekbeheerprogramma.

Het programma oogt in eerste instantie overzichtelijk, maar al snel stuiten we op lange menulijsten en vele muisklikken voordat we iets bereiken. Verder heeft Music Manager in vergelijking met andere mp3 managers weinig mogelijkheden, maar de opzet van het programma is ook anders. Het is meer een muziekdatabaseprogramma waarin uw persoonlijke muziekcollectie de hoofdrol speelt. Ook kunt u in de database muziek opnemen die niet op uw computer staat (vinyl of cassettes bijvoorbeeld). Music Manager kan cd's rippen naar diverse formaten. Leuk is dat u via het programma behalve albuminformatie ook artiestinformatie kunt downloaden. Zo stelt u eigenlijk uw persoonlijke muziekencyclopedie samen. Wel jammer is dat u deze informatie per artiest en album moet downloaden. In één klap uw hele muziekcollectie laten scannen en alle informatie in één keer downloaden is niet mogelijk. Een ander minpunt zijn de online mogelijkheden. Alle menukeuzes waarbij u wordt doorverwezen naar de site, lopen dood - terwijl de site zelf gewoon online is. Slordig!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • persoonlijke muziekencyclopedie opbouwen
  • bediening niet intuïtief
  • lange lijsten met menu-opties
  • online mogelijkheden werken niet
  • album- en artiestgegevens alleen per album te downloaden
Ejay Virtual Music Manager heeft nog een lange weg te gaan. We zijn gecharmeerd van de album- en artiesteninfo die te downloaden is, maar er moet nog veel gebeuren wil het gebruik van Music Manager een prettige ervaring worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags: