Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

TunesUp 2.0

Skype plug-in waarmee u muziek toevoegt aan online telefoongesprekken.

TunesUp is een muziekspeler, maar dan wel een bijzondere. Natuurlijk kunt u er audio-cd’s en opgeslagen muziek mee afspelen en kan de software overweg met audioboeken, Podcasts en internetradio. Maar wat TunesUp zo speciaal maakt is de samenwerking met Skype; alles wat TunesUp afspeelt kunt u online met uw gesprekspartner delen via de telefoonfunctie van Skype. Dat betekent dat u tijdens een gesprek een muziekje op de achtergrond kunt draaien of een stukje van een audioboek kunt laten horen.

Uniek?


Uiteraard is streaming audio delen niet uniek. Zo is er het bekende ShoutCast waarmee u een eigen internetradiostation kunt opzetten. De charme van TunesUp zit hem in de koppeling met Skype en de eenvoud. U deelt uw audio-ervaring met één persoon tegelijk. Het programma is simpel van opzet; er is één knop om een audiobron te selecteren, twee schijfbalkjes om het microfoon- en muziekvolume te regelen en de gebruikelijke standaardknoppen zoals Play en Stop. Daarnaast is er nog een On Air-knop waarmee u het delen van de muziek in- en uitschakelt. De geluidskwaliteit is goed.

Minpunten


TunesUp is freeware. Zoals wel vaker met freeware het geval is, krijgt u weleens een webadvertentie voor de kiezen. Minder normaal vinden we het dat het programma over úw Skype-account zichzelf promoot: uw contactpersonen krijgen een chatbericht te zien waarin ‘u’ hen aanspoort om TunesUp ook te gaan gebruiken. Dat kunt u uitschakelen in het configuratiemenu, maar het blijft storend. Een ander minpuntje is dat TunesUp voorlopig alleen onder Windows XP werkt. Wie Skype onder een ander besturingssysteem gebruikt valt buiten de boot.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Simpele bediening
  • Gratis
  • Webadvertenties
Zo is er het bekende ShoutCast waarmee u een eigen internetradiostation kunt opzetten. De charme van TunesUp zit hem in de koppeling met Skype en de eenvoud. Wel storend is dat het programma uw Skype-contactpersonen ongevraagd lastigvalt met reclame.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie