abonneren

Tips en trucs voor Cubase 7

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Voor- en achteruit, hoger en lager in Vari Audio
  3. > Videotips en tutorials
  4. > Piepkleine bijna verborgen knopjes (2)
  5. > Volume van de metronoom aanpassen
  6. > Piepkleine bijna verborgen knopjes (1)
  7. > Lange muiskliks
Onze eerste ervaringen met Cubase dateren uit 1989. De computerwereld kleurde toen overwegend monochroom en onze grauwe Atari ST – met maar liefst 512 KB ram! – kon enkel met midi om. Anno 2013 vragen we ons voor de zoveelste keer af waarom we zo nodig wéér zouden moeten upgraden.

Ontdek nieuwe functies met de zogeheten ‘lange muiskliks’, ofwel links klikken maar dan net lang genoeg zodat er een nieuwe functie verschijnt. Op die manier krijgen een aantal knopjes of icoontjes in Cubase bijkomende mogelijkheden. Zo heeft de ‘solo’-knop in de mixer een bijkomende functie: solo defeat. Klik daartoe lang op de linker muisknop en in plaats van een S (solo) komt er een D (defeat) te voorschijn. Op deze manier blijft de track in kwestie in solo staan, ook al worden andere tracks eveneens in solo gezet. Bij de gewone solomodus gaat de track automatisch van solo naar mute (M) en dat is niet altijd handig in volle productie.


C7 TIP 1 a.jpgC7 TIP 1 b.jpgC7 TIP 1 c.jpg

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Audio

Tags: steinberg, cubase

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord