abonneren

Tag & Rename

Softpointer, de ontwikkelaar van Tag & Rename, is onlangs gestart met de ontwikkeling van de derde versie van dit populaire muziekbeheer-programma.

Het is vooral bedoeld voor het aanpassen en beheren van tags van muziekbestanden in mp3-, wma-, ogg-, flac- of ape-formaat. Versie 3 is vrijwel klaar en biedt, naast ondersteuning voor Vista, enkele aantrekkelijke nieuwe opties. Zo is het nu mogelijk om ook albumhoezen aan flac- en ogg-bestanden toe te voegen, kan Tag&Rename de sterwaardering voor Windows Media Player aanpassen en is er ondersteuning voor tags in wav-bestanden.
Er is in versie 3 hard gewerkt om het programma met verschillende muziekspelers en standaarden compatibel te maken. Tag&Rename heeft nu volledige ondersteuning voor de id3 2.4-standaard. Daarnaast is het programma met ingang van deze nieuwe versie in staat om tags in unicode-formaat zowel te lezen als te schrijven, waardoor problemen met speciale karakters als ö, í, è en ç tot het verleden behoren. Nieuw is ook de compatibiliteit met het nieuwe ‘Album Artiest’-veld in iTunes 7. In feite is dit een grappige bijkomstigheid, want deze nieuwe optie in iTunes moest feitelijk een compatibiliteitsprobleem met Windows Media Player oplossen. Als laatste kan Tag&Rename weer overweg met alle nieuwe versies van Winamp.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Geschikt voor Vista
  • Betere compatibiliteit met muziekspelers
  • Steekt positief af ten opzichte van de concurrentie
  • Online ondersteuning voor Amazon.com en FreeDB
  • Ondersteunt zeer veel bestandsformaten
  • Prijzig
  • Traag bij muziekmappen op het netwerk
De prijs is even schrikken, maar Tag & Rename is absoluut de beste software voor het beheren van muziek.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie