abonneren

Tag & Rename

Softpointer, de ontwikkelaar van Tag & Rename, is onlangs gestart met de ontwikkeling van de derde versie van dit populaire muziekbeheer-programma.

Het is vooral bedoeld voor het aanpassen en beheren van tags van muziekbestanden in mp3-, wma-, ogg-, flac- of ape-formaat. Versie 3 is vrijwel klaar en biedt, naast ondersteuning voor Vista, enkele aantrekkelijke nieuwe opties. Zo is het nu mogelijk om ook albumhoezen aan flac- en ogg-bestanden toe te voegen, kan Tag&Rename de sterwaardering voor Windows Media Player aanpassen en is er ondersteuning voor tags in wav-bestanden.
Er is in versie 3 hard gewerkt om het programma met verschillende muziekspelers en standaarden compatibel te maken. Tag&Rename heeft nu volledige ondersteuning voor de id3 2.4-standaard. Daarnaast is het programma met ingang van deze nieuwe versie in staat om tags in unicode-formaat zowel te lezen als te schrijven, waardoor problemen met speciale karakters als ö, í, è en ç tot het verleden behoren. Nieuw is ook de compatibiliteit met het nieuwe ‘Album Artiest’-veld in iTunes 7. In feite is dit een grappige bijkomstigheid, want deze nieuwe optie in iTunes moest feitelijk een compatibiliteitsprobleem met Windows Media Player oplossen. Als laatste kan Tag&Rename weer overweg met alle nieuwe versies van Winamp.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Geschikt voor Vista
  • Betere compatibiliteit met muziekspelers
  • Steekt positief af ten opzichte van de concurrentie
  • Online ondersteuning voor Amazon.com en FreeDB
  • Ondersteunt zeer veel bestandsformaten
  • Prijzig
  • Traag bij muziekmappen op het netwerk
De prijs is even schrikken, maar Tag & Rename is absoluut de beste software voor het beheren van muziek.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord