abonneren

Stoffi Music Player

In het woud van mediaspelers weet Stoffi Media Player op te vallen, door vol overtuiging te kiezen voor gebruikers van Windows 7.

In alles hebben de makers van Stoffi de Windowsgebruiker zo min mogelijk voor het hoofd willen stoten. Het instellingenmenu lijkt als twee druppels water op dat van het Configuratiescherm en er is naadloze integratie met de pinfunctie van Windows 7. Ook de interface, die lijkt op een kruising tussen Windows Media Player en de Windows Verkenner, is op het lijf geschreven van de gemiddelde pc-gebruiker. Uitleg is nauwelijks noodzakelijk en je kunt onmiddellijk beginnen met het importeren van je muziek. Stoffi houdt daarbij de standaardmappen van je Windowsinstallatie in de gaten voor nieuwe bestanden.
We zijn erg blij met de manier waarop je in Stoffi afspeellijsten kunt maken. Ook de standaardondersteuning voor de meeste gangbare en minder gangbare muziekformaten is zoals die zou moeten zijn. Erg leuk is ten slotte de mogelijkheid om je iPhone als afstandsbediening te gebruiken als je niet achter de pc zit.
Een voordeel van volwassen muziekspelers als Songbird is hun band met online diensten. Dat is bij Stoffi minder, maar de integratie van YouTube is ijzersterk. Niet alleen kan je de reusachtige bibliotheek van het videoportaal doorzoeken en afspelen, maar ook kan je gevonden nummers toevoegen aan de afspeellijsten. Daarnaast kan je de video’s bekijken in het Now Playing-venster zonder ooit het programma te hoeven verlaten.
Voor veeleisende muziekliefhebbers komt Stoffi misschien wat spierkracht tekort. Er is geen minispeler en een navigatiebalk, zoals bij Foobar en iTunes, ontbreekt. Ook zouden we graag zien dat deze Windows-jukebox lokale video’s kan afspelen. Toch denken we dat veel mensen juist zullen vallen voor de eenvoud van dit kleine programma. Stoffi is dan ook een verademing vergeleken met concurrenten die met elke nieuwe versie ingewikkelder lijken te worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags: stoffi music player

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord