abonneren

Sound Forge Audio Studio 10

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De vernieuwingen in Sound Forge Audio Studio 10 zijn er voornamelijk op gericht om de werkomgeving te optimaliseren. Daarnaast is het nu ook mogelijk om aac- en flac-bestanden te optimaliseren.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Sound Forge Audio Studio 10 is Engelstalige beginnerssoftware waarmee u audiobestanden kunt bewerken en optimaliseren. Zeker als u met meerdere audiobestanden tegelijkertijd aan de slag wilt, hebt u daarvoor veel ruimte op het bureaublad nodig. Sony heeft hiervoor een drietal functies toegevoegd. Het is nu mogelijk om verschillende lay-outs op te slaan in een template. Op die manier kunt u met een toetsenbordcombinatie switchen tussen bijvoorbeeld de importmodus, de bewerkingsmodus en de exportmodus.

Daarnaast kunnen de algemene vensters, zoals die van de tijdsindicatie, de videoweergave en de metadata nu worden gedockt. Jammer is alleen dat deze docking niet werkt met de vensters van processen en effecten. De derde optie die voor overzicht zorgt, is de tabfunctionaliteit. Hierdoor wordt het mogelijk om verschillende audiobestanden in één venster te verwerken. Vreemd is wel dat de tabfunctie alleen werkt als alle vensters zijn gemaximaliseerd.

Voor het restaureren en optimaliseren van oude cassettes en langspeelplaten is een handige nieuwe wizard ontworpen die u stap voor stap door dit proces heen loodst. Nadat u de audio hebt opgenomen, kunt u in een paar stappen het geluid eenvoudig optimaliseren door ruis, bromgeluiden en krasjes te verwijderen. Na het opschonen van de audio is het mogelijk om met de wizard markers te plaatsen om individuele tracks te markeren. Daarna kunt u de metadata invoeren en het geheel branden naar een cd. Wilt u liever de muziek beluisteren op een iPod of bewaren zonder kwaliteitverlies, dan kan dat nu ook door de nieuwe ondersteuning voor aac en flac-bestanden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • lay-out sterk verbeterd
  • weinig vernieuwingen
Sound Forge Audio Studio is een prima pakket, maar door de Engelse taal lastig eigen te maken als u niet bekend bent met het bewerken van audio.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Laatste Vacatures