Sony-audio op IFA: Automatische noice-cancelling en slimme speaker

sony noise cancelling
Naast smartphones staat Sony tijdens de IFA-beurs met name stil bij innovaties op audiogebied. Zo werkt het bedrijf aan koptelefoons met automatische noise-cancelling en een slimme speaker.

Adaptive Sound Control, zo noemt Sony zijn vorm van automatische noice-cancelling. De headset registreert wanneer je in beweging bent en schakelt dan de ruisonderdrukking uit, zodat je bijvoorbeeld het verkeer om je heen kunt horen. Zodra je ergens stil gaat zitten, bijvoorbeeld in de trein of in het vliegtuig, schakelt de noise-cancelling zichzelf weer in.

Met de zogeheten Atmospheric Pressure Optimizing-functie kan een koptelefoon daarnaast luchtdruk in een vliegtuig meten en ook op basis daarvan de ruisonderdrukking optimaliseren. Of dat in de praktijk een beetje werkt, is nog even afwachten.

Koptelefoons en oordoppen

De WH-1000XM2-headset (380 euro) is Sony's paradepaardje, die alle bovenstaande features bezit. Ook heeft deze een Quick Attention-modus. Door je hand tegen de schelp aan te drukken, schakelt de ruisonderdrukking ook uit. Dit kan handig zijn wanneer je snel even een gesprek moet voeren. Sony belooft een draadloze luistertijd van 30 uur, met snellaadfunctie.

De WF-1000X-oordoppen (220 euro) zijn daarnaast volledig draadloze oordoppen, ook met ruisonderdrukking. Hier kun je 9 uur naar luisteren, voor je ze weer dient op te laden. Dat gebeurt in de case waarin je ze ook opbergt. De WI-1000X (330 euro) zijn tenslotte oordopjes met nekband, ook voorzien van noise cancelling en luchtdruk-optimalisatie.

Speaker met Google Assistent

Op audiogebied kondigt Sony ook nog de LF-S50G-speaker aan, met ingebouwde Google Assistent. Deze komt in oktober op de markt, maar mogelijk nog niet in Nederland omdat de Assistent nog geen Nederlands ondersteunt. Het is niet de enige Google Assistent-speaker die tijdens de IFA-beurs onthuld is. Panasonic en Anker gingen Sony voor.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Audio

Tags: sony, koptelefoon, speaker, ifa2017