abonneren

Sonicfire Pro

Dit programma snijdt muziek op maat, zodat ze precies onder uw videobeelden passen.

Geluid bepaalt in grote mate de manier waarop wij videobeelden interpreteren. Voor iedere video-editor is het dan ook van groot belang om het juiste geluid op de goede lengte onder de beelden te zetten. De eenvoudigste manier is om de beelden aan te passen aan de ongeknipte muziek, maar daarmee doet u de videobeelden tekort. Beter is het om gebruik te maken van Smartsound Sonicfire Pro. Met dit pakket maakt u eenvoudig geluid op maat voor videobeelden.

Op maat maken


Om de muziek of effecten op maat te maken, is het handig om eerst de video te importeren waar u de muziek onder wilt hebben. De video verschijnt in een previewvenster en de lengte van de video wordt gemarkeerd op de tijdlijn. Door de zwarte edit-lijn te verschuiven met de muis, kunt u precies aangeven waar de muziek moet komen. U plaatst een marker op de plek waar de muziek moet beginnen en een marker op de plek waar de muziek stopt. Start nu de Maestro. Dit scherm toont alle nummers en muziekeffecten van Smartsound op uw pc en die u online kunt verkrijgen. Door een nummer te selecteren verkrijgt u gegevens over het aantal beats per minuut, intensiteit en style. Klikt u nu op Open, dan wordt het nummer toegevoegd op de geluidstrack en ingevoerd vanaf de positie waar de edit-lijn staat tot de eerstvolgende marker. Sonicfire Pro bepaalt nu hoe de muziek wordt opgebouwd en snijdt de muziek op maat.

Maestro


Wilt u zelf bepalen hoe de muziek wordt opgebouwd, dan geeft u in de maestro aan het nummer niet in te voegen op de tijdlijn. Het door u gekozen nummer verschijnt in het Block Window. In het bovenste gedeelte ziet u het gekozen nummer en in het onderste gedeelte de segmenten waaruit dit nummer is opgebouwd. Deze segmenten kunnen in lengte variëren van één tot vijf seconden.

Op sommige segmenten ziet u blauwe pilaren staan. Deze start- en eindsegmenten kunt u gebruiken om vloeiende overgangen te creëren. Met de muis kunt u nu de segmenten slepen naar de tijdlijn om zo uw eigen nummer samen te stellen. Verstandig is om de muziek alleen op cruciale punten in de video op deze manier samen te stellen, om te voorkomen dat u veel tijd verliest aan het slepen van segmenten van een aantal seconden. Hebt u het cruciale moment zelf vormgegeven, dan kunt u door op de knop in de navigatiebalk te klikken, kiezen voor Smart extend. De tijdlijn wordt nu verder automatisch opgevuld. Bij het samenstellen van uw muziek bent u niet beperkt tot de segmenten van één nummer. U kunt meerdere nummers of effecten openen en de segmenten door elkaar gebruiken.

De tijdlijn biedt nog een aantal mogelijkheden om het werk te vereenvoudigen. Zo kunt u door de schuifregelaars aan de rechterkant van het venster te slepen Fade In en Fade Out instellen. Met deze optie maakt u vloeiende overgangen. Daarnaast kunt u, om een heen en weer verschuiven van segmenten te voorkomen, deze met de optie Join blocks samenvoegen tot één geheel.

Ten slotte kunt u het volume van het geluid aanpassen door in de navigatiebalk te kiezen voor Show volume. Met de rechtermuisknop kent u vervolgens volume points toe aan deze lijn, die u met de muis kunt verschuiven om het volume te verlagen of te verhogen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig in gebruik
  • veel variatie in muziek
  • tijdlijn voor muziek
  • geen gebruik van audio-effecten

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Laatste reactie