abonneren

Songbird 2.0

Songbird heeft zich ontwikkeld tot een complete muziekmanagementapplicatie à la iTunes. Naast de webdienst Songbird.me en de Android-app is er nu ook een nieuwe versie van de Windows-applicatie.
Score
70
  • Pluspunten
  • veel extra informatie over nummers
  • overzichtelijke bibliotheek
  • Minpunten
  • Songbird.me voegt weinig toe
  • weinig plugins

None

Songbird is een solide muziekspeler en -beheerder. De online dienst voegt weinig toe, maar wie Songbird nog niet kent, kan het zeker een keer proberen.

Bij de eerste opstart maak je een muziekbibliotheek aan. Je vertelt Songbird in welke map je muziek staat, zodat alles geïndexeerd kan worden. Daarna kun je direct addons installeren, zoals de in de eerste versie nog afwezige mogelijkheid om cd's te rippen. Ook is er een Last.fm-plugin en kun je de online dienst Songbird.me integreren. Wie gebruikmaakt van mp3-spelers moet de mtp- of msc-plugin installeren. In totaal kun je 64 addons downloaden, inclusief interfaceskins (Feathers). Dat is een zeer klein aantal vergeleken met andere muziekspelers als Winamp of foobar2000.

Online dienst Songbird.me

Songbird heeft als slogan 'Effortless music discovery'. Vooral het geïntegreerde Songbird.me richt zich op het ontdekken van muziek. De dienst, die alleen met een Facebook-account beschikbaar is, stelt je in staat artiesten te volgen. Ook kun je bladeren door alle artiesten die je Facebook-vrienden volgen. Als ze geen Songbird gebruiken, krijg je de bands te zien die ze als Facebook-likes hebben ingevoerd. Ook kan de dienst artiesten aanbevelen op basis van mensen die je al volgt. Songbird.me is een aardige toevoeging, maar niet substantieel genoeg om een must-have te zijn.

Nutteloze werkbalk

Songbird is een van de vele gratis tools die een centje hoopt te verdienen met het bijvoegen van een werkbalk. Let dus op tijdens de installatie, want aan het einde komt de vraag of je de verder nutteloze Songbird Ask-werkbalk wilt installeren. Songbird is beschikbaar voor Windows (XP SP3 en hoger) en Mac OS X 10.5 en hoger. iPods worden ondersteund, maar voor andere iOS-apparaten is er alleen iTunes-integratie. 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Audio

Tags: audio, Mp3, Songbird

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord