abonneren

Rinse

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Bijna alle iTunes-gebruikers hebben wel eens de gedachte om hun muziekbibliotheek goed te organiseren. Maar niet iedereen heeft zin om een muziekcollectie van enkele GB's te klasseren, laat staan albumcovers te zoeken. Rinse van RealNetworks helpt!

Rinse (voorheen TidySongs) is een tool waarmee je je iTunes-bibliotheek kunt opruimen en organiseren. Op vier verschillende manieren kan Rinse je helpen met het opschonen van je iTunes-bibliotheek. Het zoekt naar kopieën van nummers, vult ontbrekende informatie van de nummers aan, organiseert de muziek en voegt albumcovers (album art) toe. Je kunt zelf instellen hoe streng en op welke onderdelen Rinse controleert.

Rinse gebruikt de informatie die al in het nummer zit, zoals een bestandsnaam of een tag. Deze informatie wordt doorgestuurd naar een identificatieserver waar de informatie vergeleken en aangevuld wordt. Wanneer het nummer slechts bestaat uit de naam Track 001, zul je het programma moeten helpen. Dit doe je door een woord van de titel of de artiest in te vullen.

Met een normale pc en internetverbinding werkt Rinse op een degelijke snelheid. Maar wanneer je 10 GB aan muziek wilt ordenen, kun je er gerust een dag voor inplannen. Om het programma aan de tand te voelen, testen we 500 bekende en onbekende nummers, inclusief kopieën en nummers met benamingen als Track 001. Rinse levert een uitstekende prestatie wat betreft album art, zo goed als alle nummers zijn voorzien van een plaatje. Bij obscuurdere muziek zul je zelf informatie moeten aanvullen en checken. Niemand wil tenslotte West Side Story-album art en -informatie bij een nummer van Way Out West.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • album art
  • veel controle over het organiseren
  • automatisch organiseren mislukt soms
  • duur
Rinse is een zeer degelijk programma om je iTunes-bibliotheek te organiseren. Als je een kleine audiobibliotheek hebt, is het misschien verstandiger om het handmatig te doen, want Rinse kost toch $ 39. Echter, wanneer je bibliotheek uit enkele GB's bestaat, biedt Rinse wel uitkomst.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord