abonneren

ReBirth RB-338

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Met dit programma maakt u gratis professionele drum- en baslijnen.

Sinds kort kunt u het muziekprogramma ReBirth RB-338 gratis downloaden van het ReBirth Museum. Met dit programma produceert u binnen korte tijd de mooiste drum- en baslijnen. ReBirth is een professioneel klinkende synthesizer waar iedere dancemuziekcomponist veel plezier aan zal beleven.

Softwaresimulatie

ReBirth is een softwaresimulatie van de in de dancemuziek populaire Roland-synthesizers TB-303, TR-808 en TR-909. Propellerhead Software stelde de eerste alphaversie van ReBirth eind 1996 beschikbaar. Sinds kort wordt ReBirth niet meer ondersteund door Propellerhead, maar het goede nieuws is dat u het cd-imagebestand na registratie gratis kunt downloaden.
Het downloaden van de cd-image gebeurt via een torrentbestand, waarvoor u een BitTorrent-client moet gebruiken. Als de cd-image op uw harde schijf staat, brandt u het op cd-rom of u laadt het in een virtuele cd-speler. Misschien vindt u dat veel werk, maar daarvoor wordt u wel beloond met een professioneel klinkende softwaresynthesizer.
De standaard demosong bevat vele voorgeprogrammeerde bas- en drumpatronen en geeft u een goed inzicht in het geluid dat deze virtuele synthesizer kan produceren.
De interface toont vier synthesizers: twee TB-303 bassynthesizers en de drummodules TR-909 en TR-808. U kunt alle synthesizers tegelijkertijd afspelen, maar ook apart. Handig is de mogelijkheid om ReBirth te synchroniseren met een andere sequencer. Wat mogelijkheden betreft is dit nog maar het topje van de ijsberg.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekend geluid.
  • Veel mods.
  • Synchroniseren met externe sequencers via ReWire-protocol.
  • Geen asio-driverondersteuning.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Laatste reactie