abonneren

Realplayer

Real Media is de standaard voor streaming audio en video. De nieuwste Realplayer, bedoeld voor het afspelen van deze streaming media, is een veelzijdige mediaspeler.

Het programma ondersteunt de meeste gangbare audio- en videoformaten, evenals internetradio, met zowel gratis radio als diverse betaalzenders.

De gebruikersinterface is opgeruimd en duidelijk. Deze is verder niet aan te passen met eigen skins. Uiteraard beschikt Realplayer over een mediabibliotheek, die zich ook automatisch bijwerkt. Let wel op dat de mediabibliotheek niet te groot wordt - in dat geval kan Realplayer volledig vastlopen. Verder kunt u zelfs spelletjes spelen met de Realplayer.
Bij de installatie van Realplayer maakt u ook een Real Networks-account aan. Daardoor krijgt u vervolgens wel regelmatig berichten van de Real Messenger. U kunt deze berichten wel uitzetten.

Realplayer kan zowel cd's rippen als branden. Ook herkent Realplayer uw mp3-speler/iPod wanneer u deze aansluit, en kunt u uw mediabestanden daarnaar overzetten.

Realplayer is gratis. Tegen betaling krijgt u de uitgebreidere Realplayer Plus, die webvideo's kan opslaan en mediabestanden kan converteren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ondersteuning voor veel mediaformaten
  • goede streamingondersteuning
  • eenvoudige bediening
  • goede mediabibliotheek
  • Real Messenger reclameberichten (zijn uit te zetten)
Realplayer is een prima alternatief voor Windows Mediaplayer. Het ondersteunt meer formaten en heeft meer functionaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Laatste reactie