abonneren

Oproep NOS: voeg het radiocommentaar toe als extra audiospoor

Wie kan zich het commentaar van Jack van Gelder tijdens het WK van 1998 in Frankrijk niet herinneren: “Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkaaaaamp!” Hoe de NOS-verslaggever de naam van spits Dennis Bergkamp uitbrulde toen deze op weergaloze wijze de 2-1 tegen Argentinië scoorde, weten we 15 jaar later nog precies.

Na de wedstrijd van afgelopen vrijdag stroomde Facebook dit weekend langzaam vol met compilatiefilmpjes. Niet met het originele commentaar, maar met de stemmen van het duo Jack van Gelder en Ronald van der Geer, die tijdens de wedstrijd van Nederland-Spanje op het WK in Brazilië helemaal uit hun dak gingen. De NOS-commentatoren doen verslag van de wedstrijden op Radio 1, maar het geluid van de tv uit en dat van de radio aan is niet optimaal. Geheel synchroon laten lopen is bijna onmogelijk, omdat de vertraging per aanbieder en tv anders is.

Oplossing

De oplossing? Die hebben ze bij de BBC al een tijdje gevonden. Daar is het al meer dan 10 jaar heel normaal dat je kunt kiezen voor een alternatieve audiostream tijdens voetbalwedstrijden. Daar kan de kijker met de afstandsbediening zelf kiezen uit het geluid van tv of radio.

Lieve NOS

Dus, lieve NOS: voeg bij de volgende poulewedstrijd van Nederland alsjeblieft een extra audiospoor voor het radiocommentaar toe. Daar zullen heel veel Nederlanders heel blij mee zijn. 

Heb je het commentaar van Jack en Ronald gemist? Hier kijk je het, met beeld, terug:

Lees ook: 

> WK voetbalwedstrijd tussen Nederland - Spanje gemist? Bekijk hier de goals terug
>
 Bekijk WK voetbalwedstrijd Nederland - Spanje ook via internet

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Audio

Tags: radiocommentaar, audiospoor, radio 1

Nieuws headlines

Laatste reactie