abonneren

Music Editor Free

Met de naam Music Editor Free is het belangrijkste punt ook wel meteen genoemd: het programma is gratis. Helaas merken we dat ook aan de functies.
Score
50
  • Pluspunten
  • gratis
  • Minpunten
  • geen uitgebreide recorder
  • geen meerdere sporen

None

Het is dat Music Editor Free gratis is, anders hadden we het programma direct afgeschreven. De muziekverzamelaar kan er misschien nog wel mee uit de voeten.

Bepaalde bewerkingsmogelijkheden krijgen bij MEF extra veel nadruk. Zo is de optie voor ruisreductie prominent aanwezig en kan er gekozen worden tussen cassette en voice ruisreductie. Ook het plaatsen van bookmarks heeft een eigen kop in de menubalk. Blijkbaar beschouwen de makers deze opties als zeer belangrijk. Als recorder is MEF niet al te uitgebreid. Je kunt niet meerdere opnames tegelijk maken en ook kun je maar beperkt spelen met instellingen. Wanneer je met je band een opname met MEF zou maken zou je dus of alles in één microfoon moeten spelen, of alle instrumenten apart moeten opnemen. Opvallend is wel de mogelijkheid om een timer op je recorder te zetten, een optie die de meeste andere bewerkingssoftware niet heeft. Verder heb je bij MEF ook de mogelijkheid om een batch te converteren en meerdere bestanden samen te voegen in één fragment. Deze opties zijn echter alleen toegankelijk bij de betaalde versie.

Enkelspoor

Eén van de zaken waar het MEF echt aan ontbreekt is de mogelijkheid meerdere geluidssporen te mixen. Je kunt wel meerdere geluidsfragmenten samenvoegen, maar het is bijvoorbeeld niet mogelijk om die achteraf nog te bewerken. Voor het bewerken van zelfgemaakt nummers is MEF zodoende niet geschikt. Het programma is vooral geschikt om muziek op de radio of in een videobestand op te nemen, dit te bewerken en vervolgens op CD te branden. Het is echt een programma voor een muziekverzamelaar. Zo zijn de brand mogelijkheden erg uitgebreid en is er ook een snelkoppeling naarYouTube opgenomen, zodat je leuke  muziekfragmenten binnen no time van het net kunt halen. Een positief punt aan MEF is verder dat veel audioformaten worden herkent. Daar staat weer tegenover dat je erg beperkt bent in de formaten waarin je op kunt slaan (enkel .wav, .mp3, .ogg en .wma).

Gratis

De gratis versie van Music Eidtor Free is gelanceerd om je te laten wennen aan een betaalde versie. Het is dus wel de bedoeling dat je uiteindelijk gaat opwaarderen, maar je wordt daar niet hinderlijk op attent gemaakt door allerlei opties in het gratis programma te stoppen die alleen in de betaalde versie te gebruiken zijn. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags: Audiobewerking