abonneren

MP3 Maker 15

Met de nieuwste versie van Magix MP3 Maker hebt u een complete suite in handen voor het importeren, converteren, opnemen en normaliseren, spelen, mixen, managen, bewerken en branden van muziek.

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

In versie 15 brengt Magix weer verbeteringen en vernieuwingen aan. Zo vereenvoudigt het pakket het rippen van luisterboeken die verspreid staan over meerdere cd's: het pakket vraagt zelf om de volgende cd en geeft alle bestanden een slimme naam, zodat de mp3-speler deze in de juiste volgorde afspeelt. Ook het zoeken in de muziekbibliotheek is beter: u kunt gebruikmaken van 'klinkt als' als zoekcriterium, zodat u bijvoorbeeld een verkeerd gespelde artiestennaam toch correct in uw bibliotheek kunt vinden. Deze zoekmethode kunt u ook gebruiken bij het zoeken naar dubbele bestanden in uw verzameling, aangevuld met het vergelijken van ID3 tags en de AudioID-vingerafdruk. Daarnaast kunt u muziek zoeken die lijkt op een bepaald muziekstuk in zowel uw lokale bibliotheek, thuisnetwerk en de Magix online bibliotheek http://www.mufin.com . Het pakket kan u zelfs afspeellijsten adviseren van muziek die bij elkaar past. Ook biedt het pakket ondersteuning voor UPnP-apparatuur die u in uw thuisnetwerk hebt opgenomen. Meerdere MP3 Maker-installaties in uw netwerk kunnen hun muziekbibliotheken delen en onderling afspelen. Een kleine, maar handige verbetering is de resume-functie die de laatste afspeelpositie onthoudt. Zeker bij luisterboeken is dit erg bruikbaar. Magix MP3 maker was al een erg krachtige suite, maar met versie 15 is de bruikbaarheid nog verder toegenomen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • hoge functionaliteit
  • redelijk zwaar, niet voor een oude pc
Hebt u slechts behoefte aan een mp3-encoder met muziekbibliotheek die minder systeemeisen stelt, dan zijn er goedkopere alternatieven te vinden. Bent u op zoek naar een volledig pakket met hoge functionaliteit, dan is MP3 Maker voor u de beste keuze.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags: