abonneren

Mp3 Maker 14

Een beetje pc-gebruiker heeft een fikse verzameling mp3'tjes op zijn harde schijf staan. En zo'n collectie moet je goed beheren, anders vind je na verloop van tijd niks meer terug.

Magix bijgelovig?

Veteraan Magix brengt versie 14 uit van MP3 Maker, en dat is de opvolger van versie 12. Ja, 12. Magix heeft versie 13 overgeslagen, omdat bijgelovige consumenten die misschien niet willen aanschaffen.

MP3 Maker is een uitgebreid Nederlandstalig pakket (mét videotutorials) waarmee u mp3's kunt ordenen en afspelen en streaming webradio kunt opnemen. Veel radiostations geven niet thuis en vallen regelmatig uit, maar opnemen gaat wél vloeiend. U kunt de mp3's bewerken met het meegeleverde Music Editor 2.0. Ook binnen MP3 Maker kunt u muziek bewerken, maar dat werkt weinig intuïtief. Het venster is niet te vergroten en u moet flink scrollen. Wel handig is dat opgenomen webradiobestanden automatisch kunnen worden opgeknipt in losse mp3's. Hierbij worden ook de namen herkend. Verder kunnen mp3's in andere formaten worden omgezet en kunt u audio-cd's rippen en branden.

Nieuw is de Mufin-technologie. Hiermee genereert u 'genre' afspeellijsten waarbij de muziek zelf geanalyseerd wordt. Een andere leuke mogelijkheid is de DJ Optie; met een tweede geluidskaart of usb-koptelefoon beluistert u alvast het volgende nummer. Ook kunt u de pc voor dj laten spelen en geluidseffecten loslaten op uw muziek.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • handige tutorials
  • uitgebreide mogelijkheden
  • opnemen en nabewerken van webradio
  • veel webradio's geven niet thuis
  • interface niet altijd intuïtief
MP3 Maker 14 heeft veel te bieden. De mogelijkheden zijn echter niet uniek en alle functies zijn ook te verkrijgen via losse freeware en opensourcesoftware. De kracht van Magix zit hem echter in de verzameling en gemakkelijke samenwerking van de verschillende mogelijkheden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags: