abonneren

Mixmeister Express 7

Een oplettende lezer tipte ons naar aanleiding van onze test van dj-software over Mixmeister, waarmee je in minder dan een uur ook een goed klinkende mix kunt samenstellen.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De bibliotheek van Mixmeister Express accepteert mp3-, wav- en mpa-muziekbestanden. Deze zijn individueel of per map snel te importeren en worden automatisch geanalyseerd op beats per minute (bpm). Je kunt zelf afspeellijsten maken, je iTunes-bibliotheek laden of een slimme playlist genereren op basis van bpm en categorie.

Het is jammer dat je de muziek in je bibliotheek niet apart kunt beluisteren via een koptelefoon. Daardoor is Mixmeister Express minder geschikt om live te gebruiken, tenzij je zo vertrouwd bent met het programma en je muziek dat je live alles perfect kunt mixen. De nummers die je selecteert voor een mix kun je slepen naar de afspeellijst of de tijdlijn. Op de tijdlijn kun je de muziek inkorten of splitsen. Tevens is het mogelijk om de volume, de bas, de midrange en de treble makkelijk aan te passen door de gekleurde lijnen in de tijdlijn te verschuiven.

De tijdlijn bestaat uit vier sporen die automatisch in gebruik worden genomen bij het toevoegen van nummers aan je mix. De manier waarop twee nummers worden gemixt, kun je zelf bepalen. Dit kan op bpm, wat handig is voor dancemuziek, maar je kunt ook gebruikmaken van een crossfade of pauze, wat vaak beter werkt bij popmuziek. De automatische mix gaat zeer goed, mits het aantal bpm niet te veel afwijkt. De uiteindelijke mix kun je exporteren naar wav of wma of branden op cd.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • eenvoudig in gebruik
  • goede mixer
  • nummers kun je niet live voorbeluisteren
Mixmeister Express 7 is zeker de moeite van het proberen waard door zijn eenvoud en kwaliteit van de automatische mixer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags: