abonneren

Media Player Classic

De Media Player Classic heeft hetzelfde uiterlijk als de kleine mediaplayer die oorspronkelijk bij Windows werd meegeleverd, maar heeft wel veel meer functionaliteit. Daarbij is het de enige mediaspeler die niet hoeft te worden geïnstalleerd, en springt hij zuinig om met resources.

Media Player Classic heeft geen mediabibliotheek. Wel kunt u playlists aanmaken, maar deze kunt u niet opslaan. Playlists in het m3u-formaat kunt u wel openen. U zult dus eerst met bijvoorbeeld Winamp de playlists moeten aanmaken voordat u ze met Media Player Classic kunt afspelen. Gezien de minimale resources die Media Player Classic gebruikt, is dat wel een serieuze optie.

De ondersteuning van verschillende mediaformaten is in orde: Media Player Classic speelt zowel muziek als video af in de meest gangbare formaten. Ook hier ontbreekt divx-ondersteuning. Het rippen of branden van cd's is niet mogelijk, maar cd's en dvd's kunnen wel normaal worden afgespeeld.

De gebruikersinterface is verder niet aan te passen met andere skins of iets dergelijks. Ten slotte is het jammer dat Media Player Classic wat vervelend reageert op onbekende bestandsformaten: het programma crasht wanneer een divx-bestand wordt geopend, en bij het openen van een dvd loopt onze computer dermate vast dat we hem hard moeten resetten...

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • klein en eenvoudig
  • ondersteuning voor de meest gangbare mediaformaten
  • geen mediabibliotheek
  • playlists opslaan niet mogelijk
Media Player Classic moet het vooral hebben van zijn zuinigheid. Het is een minimaal programmaatje wat ook minimale systeemeisen vergt. Voor sommige systemen is dat ideaal.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord