abonneren

Magix Music Maker 2013 Premium

Met de Magix Music Maker-suite kun je voor een lage prijs eenvoudig leuke muziek maken, zonder ook maar één noot te kunnen lezen.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • nieuwe Bass Machine- en World Percussions-editor
  • eenvoudig
  • uitgebreid
  • Minpunten
  • standaardoneffenheden

We zijn aanbeland bij versie 19 van de Music Maker-suite. In deze recensie bespreken we de Premium-editie van dit pakket. Voordeel van deze versie is de nieuwe Bass Machine, Revolta 2-synthesizer en de Music Editor 3. Deze versie is wel € 100 duurder dan de standaardversie.
Na achttien versies lukt het Magix nog altijd om nieuwe functies en mogelijkheden te introduceren. Net als elk jaar zijn er ook nu weer effecten en soundpacks bijgekomen. Ditmaal gaat het om vijfhonderd extra geluiden, waardoor het totaal op zesduizend loops en sounds komt. Gelukkig is de zoekfunctie nu verbeterd, zodat het eenvoudiger wordt om door al deze geluiden en effecten te zoeken.
Met het digitale instrument Bass Machine is het mogelijk om een bass te maken. Deze bass stel je vervolgens geheel naar eigen wens in met filters, reverb en amplitude, dankzij een eenvoudig te bedienen venster. Hetzelfde geldt voor de World Percussion-geluiden. Ook hier is een speciale interface voor gemaakt, zodat deze geluidjes eenvoudig in te stellen zijn.
De van voorgaande versies bekende standaardoneffenheden van Magix zijn ook nog bij deze versie van de partij. Het programma stottert zo nu en dan, hier en daar valt de tekst van het scherm of er is sprake van krom Nederlands.
Het voordeel van de Music Maker is nog altijd dat het programma zo eenvoudig te gebruiken is, maar voor professionals toch ook nog wat te bieden heeft. Voor € 160 biedt het programma erg veel mogelijkheden aan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags: Muziek

Laatste Vacatures