abonneren

Magix Music Maker 2007

Vroeger nooit blokfluitles gehad maar nu toch eindelijk eens een zomerhit willen scoren? Volgens Magix maakt de nieuwe versie van Music Maker Deluxe 2007 dit nu een stuk makkelijker.

Met enkele muisklikken kunt u automatisch een volledige compositie genereren. Magix gebruikt voor deze composities een zeer omvangrijke meegeleverde collectie geluidsfragmenten. Het is ook mogelijk uw eigen muziek te importeren waarna het programma deze precies op de maat in stukjes knipt.

Met de ingebouwde ‘Arranger’ kunt u deze stukjes eigen inzicht ordenen, knippen en plakken. Het grote voordeel is dat u muziek kunt maken zonder ook maar één noot te hoeven kunnen lezen, het nadeel is dat dit stramien de creativiteit nogal beperkt.

Magix heeft in deze nieuwe versie van Music Maker dit nadeel geprobeerd te ondervangen door extra functionaliteit te bieden. Allereerst levert Magix de nieuwe ‘Vital instruments’ mee. Dit zijn geïntegreerde software-synthesizers die volledig via MIDI bestuurd kunnen worden. Deze instrumenten zijn van hoge kwaliteit en we vinden ze verbluffend goed klinken. Zo bevat de gitaar extra geluiden zoals het aanraken van de fretten en het glijden over de snaren, resulterend in een geloofwaardig geluid.

Ook heeft Magix het werken met drumtracks sterk verbeterd met de nieuwe drum-editor. Deze lijkt erg veel op de editors zoals die worden teruggevonden in professionelere applicaties. Dit is een grote verbetering voor het overzichtelijk invoeren en aanpassen van drumpartijen.

Conclusie is dat Magix een compleet pakket levert dat de thuisgebruiker in staat stelt op eenvoudige wijze leuke producties te maken. Magix heeft er echter ook voor gekozen de iets verder gevorderde muzikant te bedienen met de nieuwe uitbreidingen in het pakket. Een zomerhit? Die kans lijkt ons niet groot, maar dat hangt natuurlijk voornamelijk af van uw eigen creativiteit. Maar met een prijs van € 99,99 is de prijs/kwaliteitsverhouding prima in orde.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prijs/kwaliteit
  • Simpele bediening
  • Grote collectie meegeleverde geluiden
  • Beperkte muzikale vrijheid
Een zomerhit? Die kans lijkt ons niet groot, maar dat hangt natuurlijk voornamelijk af van uw eigen creativiteit. Maar met een prijs van € 99,99 is de prijs/kwaliteitsverhouding prima in orde.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie