abonneren

iTunes 9

Er is geen functie te bedenken of Apple heeft hem al aan de nieuwste versie van iTunes toegevoegd.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Versie 9 van Apple iTunes bevat weer een groot aantal vernieuwingen en verbeteringen. Nieuw is iTunes LP. Hiermee krijgt u extra's meegeleverd als u een album aanschaft, zoals bijvoorbeeld video's, songteksten, artwork, albumteksten, interviews en foto's. Voor films heet deze functionaliteit iTunes Extra en biedt onder andere documentaires, verwijderde scènes, interviews en beeldmateriaal. Er zijn al enkele muziekalbums en films beschikbaar die deze extra's bevatten.

Ook nieuw in deze versie van iTunes is thuisdeling. Hiermee kunt u maximaal vijf iTunes-bibliotheken delen met uw huisgenoten en de media kopiëren. De Genius-functie is ook een stuk intelligenter geworden. Deze functie gebruikt nu de gegevens van miljoenen bibliotheken die door Genius zijn geanalyseerd om een vrijwel perfecte mix te maken van nummers uit uw bibliotheek. Genius kan u ook tips geven voor de aankoop van muziek die in uw collectie past. Verbeterd is ook het organiseren van de applicaties op uw iPhone. U kunt nu onder meer in iTunes al uw programma's in de juiste volgorde slepen, zodat u dit niet meer op de iPhone hoeft te doen. Het aantal synchronisatieopties is eveneens vergroot. Ten slotte verkoopt Apple in de iTunes store nu ook beltonen.

iTunes is gegroeid tot een zeer uitgebreid pakket met nogal wat functionaliteit voor media-aankoop en beheer in de ruimste zin van het woord. Het pakket kan overweg met muziek, films, televisieprogramma’s, muziekvideo’s, podcasts, audiobooks, iPhone-applicaties, iPod-spellen, ringtones en internetradio. Het ondersteunt het synchroniseren van contacten, kalenders, bookmarks, notities, e-mailaccounts en foto’s. Daarbij ondersteunt het ook nog het draadloos streamen van muziek en beeld en het delen van media in huiselijke omgeving.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer uitgebreid
  • niet altijd even makkelijk
Al deze functionaliteit in één pakket maakt het niet altijd even gemakkelijk in gebruik, maar als u na even zoeken alles door hebt, hebt u een zeer krachtig pakket in handen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags: