iTunes 7.02

Het werd zo langzamerhand wel eens tijd: iTunes 7.0 is een behoorijke upgrade voor iTunes en de iTunes Music Store. Nieuw toegevoegd zijn films, maar er zijn ook andere verbeteringen.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het populaire iTunes is al lange tijd een van de beste audiospelers op de markt. De bijbehorende muziekwinkel gaf al de mogelijkheid om muziekvideo's en tv-programma's te downloaden, maar biedt nu ook (voorlopig alleen in de VS) volledige films aan, tegen redelijke prijzen.

Versie 7.02 bevat een aantal verbeteringen, naast de toevoeging van complete films. De inhoud van de bibliotheek wordt voortaan duidelijker weergegeven, onderverdeeld in categorieën en duidelijk te onderscheiden van de afspeellijsten. U kunt bladeren door cd-hoesjes alsof u door uw fysieke cd-collectie bladert. Muziek die u van eigen audio-cd's hebt geïmporteerd kunt u moeiteloos (en gratis) voorzien van de benodigde cover-art.
De interface van iTunes zelf is eveneens vernieuwd: er zijn nieuwe categorieën toegevoegd en het bladeren door de mediacollectie is vereenvoudigd. Ook is het beheer van de iPod verbeterd: vroeger moest u via het instellingenmenu aangeven welke muziek naar de iPod moest worden gekopieerd; nu is er een apart scherm met meerdere tabbladen waarop alle iPod-instellingen en -voorkeuren overzichtelijk bijeen zijn gebracht. Op dit scherm is ook grafisch de inhoud van de iPod te zien, zodat u in een oogopslag ziet hoeveel ruimte wordt ingenomen door audio, video en podcasts.

Wil je muziek uitwisselen, dan kan iTunes zoeken naar andere computers in het netwerk waarop iTunes is geinstalleerd. Video-ondersteuning wordt geleverd door de ingebouwde QuickTime-player, die alle videoformaten van QuickTime ondersteunt, dus onder andere AVI, MPEG en Flash.

Audio kan worden ge-encodeerd in het Apple Lossless-formaat, waarmee je muziek kunt importeren in iTunes zonder kwaliteitsverlies, terwijl de bestanden toch maar de helft van de oorspronkelijk omvang in beslag nemen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Beter beheer van iPods
  • Makkelijk muziek delen over het netwerk
  • Overzichtelijke interface
  • Filmdownloads nog niet in Nederland te krijgen
Het werd tijd dat iTunes eens een flinke update kreeg. De interface is overzichtelijker geworden en het is makkelijker om de muziek op de iPod en de instellingen voor de iPod te beheren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags: