abonneren

iPod Mate 2

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Joboshare maakt gereedschappen om dvd's te rippen en videobestanden te converteren. Voor bijna elke denkbare combinatie van videoformaat en mediaspeler hebben ze wel iets beschikbaar. We tellen op hun site meer dan 69 verschillende softwarepakketten! iPod Mate spring eruit.
Het bestaat uit drie programma's speciaal voor de iPod: een pakket dat diverse videobestandsformaten omzet, een pakket om dvd's te rippen en software om de iPod zelf te rippen.

iPod Video Converter

Met iPod Video Converter converteert u allerlei videobestandsformaten, zodat u ze kunt afspelen op de iPod. Het pakket werkt met de iPod classic, de touch en de nano. De populairste bestandsformaten worden ondersteund, waaronder avi, divx, xvid, wmv, mpeg, mpg, dat, rm, mov, asf, vob en flv. Verder kunt u alleen het geluid uit een videobestand halen en dit opslaan als mp3, m4a en aac. Veel conversie-instellingen kunnen met de hand worden aangepast, zoals de videogrootte, bitrate en framerate.

Het pakket kan een preview laten zien om het conversieresultaat te beoordelen en kan lange bestanden automatisch in een serie kortere bestanden opsplitsen. Bovendien hoeft u niet het hele videobestand te converteren als u slecht één scene wilt opslaan; u kunt aangeven waar de conversie moet beginnen en waar deze eindigt. Ten slotte kan het pakket automatisch een opgegeven lijst videobestanden converteren (batch-conversie) en wordt, indien mogelijk, gebruikgemaakt van de eventuele multicore-capaciteiten van uw systeem. Ondanks de vele mogelijkheden is de converter eenvoudig in gebruik en overzichtelijk. De snelheid valt ook niet tegen; een hd-video van dik één uur op 1280x720 wordt in één uur naar iPod formaat geconverteerd op onze AMD Turion 64X2 met 1 GB ram-geheugen.

DVD to iPod Converter

De Dvd to iPod Converter doet bijna hetzelfde als de iPod Video Converter. Het verschil tussen de pakketten zit hem in het feit dat dit pakket niet in staat is een hele trits videobestanden te converteren, maar dat het als input de dvd-rom in uw dvd-drive gebruikt. U kunt kiezen welke geluidstrack en ondertiteling u wilt converteren en welke dvd-chapters moeten worden omgezet. Daarna doet het programma de rest. Verder worden de meeste opties geboden die ook in de iPod Video Converter aanwezig zijn.

Joboshare iPod Rip

Tot slot bekijken we iPod Rip. Dit programma kopieert de inhoud van uw iPod weer terug naar uw pc. Standaard wordt deze mogelijkheid namelijk niet door Apple en iTunes geboden. U kunt muziek, films, podcasts en afspeellijsten van iPod naar computer en van de ene naar de andere iPod kopiëren. Als u een iPod touch of een iPhone hebt, kan deze als externe harde schijf of als opslagmedium voor backups worden gebruikt. Zeer handig is de mogelijkheid om de software direct op de iPod zelf te zetten, zodat u niet gebonden bent aan de pc waarop het pakket staat, maar altijd de nodige ripsoftware kunt kopiëren vanaf de speler. De ripper is eenvoudig in gebruik en doet precies wat u ervan mag verwachten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • totaalpakket
  • iPod rippen mogelijk
  • eenvoudig in gebruik
  • Engelstalig
Joboshare biedt voor elke denkbare videoconversie en mediaspeler wel een oplossing. De hier geteste pakketten voor de iPod zijn eenvoudig in gebruik, maar bieden toch voldoende mogelijkheden om de instellingen naar wens aan te passen. De prijzen van de losse pakketten vinden we aan de pittige kant, maar als bundel is iPod Mate redelijk geprijsd. Een nadeel is wel dat de pakketten uitsluitend in het Engels verkrijgbaar zijn, maar als u veel video kijkt op uw iPod, is iPod Mate zeker een aanrader.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie