Googles AirPlay-concurrent heet Google Cast for Audio

Google zoekt de concurrentie met AirPlay van Apple door Google Cast for Audio aan te kondigen. Dezelfde technologie die Chromecast voor video mogelijk maakt, wordt ingezet om binnenkort muziek naar speakers te streamen.

Google Cast for Audio werkt dan ook op dezelfde manier als Chromecast. Vanuit Android-apps als internetradio Pandora, iHeart Radio en Google Play Music stream je muziek naar speakers die Google Cast for Audio ondersteunen. Daarvoor tik je enkel op het 'cast'-icoontje. Spotify heeft zich voor zover bekend nog niet bij het initiatief aangesloten.

Google Cast Ready-speakers

Onder andere speakers van Sony, Denon en LG gaan Google Cast for Audio ondersteunen. Deze worden door Google als 'Google Cast Ready'-speakers bestempeld. Denon en Sony geven alvast aan dat aankomende speakers zowel Google Cast als AirPlay ondersteunen. Je hoeft dan dus niet te kiezen voor een van beide.

Prijzen zijn nog niet bekend en ook is nog onduidelijk wanneer Google Cast naar Nederland komt. In de lenteperiode lanceert Google Cast eerst in Noord-Amerika.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Audio

Tags: audio, cast