abonneren

DRM Removal 3.1.1

DRM Removal 3.1.1 maakt het mogelijk om de beveiliging van media te verwijderen, zodat u uw legaal gekochte films en muziek overal kunt afspelen.

Hebt u net het nieuwe album van uw favoriete artiest legaal gedownload, blijkt uw mp3-speler geen beveiligde muziekbestanden te kunnen afspelen. Gelukkig is het mogelijk om deze beveiliging te verwijderen, zodat u uw legaal gekochte media overal kunt afspelen. Er zijn gratis mogelijkheden, maar vaak werken die wat omslachtig. U kunt er ook voor kiezen een klein bedrag te betalen en een gebruiksvriendelijke tool te kopen, zoals DRM Removal.

Hoewel de naam suggereert dat u er alleen drm-beveiligingen mee kunt verwijderen, werkt het ook met andere digitale beveiligingen, zoals Apple's protected aac. DRM Removal is er in drie verschillende versies: Full, Unlimited en Video Unlimited. Het verschil tussen Full en Unlimited is vooral de snelheid waarmee bestanden van hun beveiliging worden ontdaan. Ook kan de Full-versie maar twee bestanden tegelijk behandelen, terwijl de twee andere versies meerdere bestanden aankunnen. Bovendien kunnen de twee hogere versies audio-cd's rippen. De Video Unlimited-versie kan naast muziek- ook filmbestanden ontdoen van hun beveiliging. Overigens haalt DRM Removal niet de beveiliging weg, maar maakt hij een nieuw audiobestand zonder DRM beveiliging. Hierbij neemt hij tags en andere informatie over.

De snelheid is afhankelijk van uw pc. In onze test met een AMD 64 X2 4600+ processor en 2 GB ram-geheugen duurt het maximaal vijf minuten voordat een muziekalbum behandeld is. Het pakket werkt volgens de makers onder Vista, maar in onze test kregen wij het niet goed werkend. Onder XP werkte het pakket wel perfect. Waar u rekening mee moet houden, is dat u wél de licenties van de media nodig hebt. Zonder deze licenties is de beveiliging niet te verwijderen. Als u de beveiligde muziek kunt afspelen in Windows Media Player, dan is deze te behandelen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • verwijdert drm moeiteloos
  • duidelijke bediening
  • werkt niet feilloos onder Vista
Wie wat over heeft voor het 'bevrijden' van zijn media kunnen we DRM Removal aanbevelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Laatste reactie