abonneren

Dragon Naturally Speaking 9 Standard

De nieuwste versie van Dragon Naturally Speaking 9 belooft een nauwkeurigheid van 99 procent, een toename van 20% ten opzichte van versie 8. Het pakket bevat bovendien meer applicaties en bedieningsmogelijkheden.

Hoewel het mogelijk is om te beginnen met dicteren zonder de trainingsfase uit te voeren, is te merken dat de nauwkeurigheid daaronder leidt. Voor de beste herkenningsgraad is het toch aan te raden om een aantal van de meegeleverde teksten uit te spreken, zodat de software gewend kan raken aan uw stem en uitspraak.
Het resultaat is dat de herkenning op verbluffende wijze toeneemt en dat u op natuurlijke wijze kunt praten, zonder overdreven duidelijk te moeten articuleren. Naast het gewone dicteren van tekst is het ook mogelijk om elke actie en elk commando die u normaalgesproken via het menu of met een muisklik uitvoert, met vooraf gedefinieerde spraakcommando's te laten toepassen. U kunt zelfs uw eigen commando's toevoegen, zodat er spraakmacro's op maat ontstaan. Een aantal toepassingen kan zodoende helemaal worden bediend zonder uberhaupt een muis of een toetsenbord aan te raken. Om te browsen op internet zegt u simpelweg 'Open Internet Explorer', waarna u een van de favorieten kiest of het gewenste adres spelt. U kunt ook een trefwoord opgeven, waarna het programma een lijstje geeft van snelkoppelingen waarin het betreffende woord voorkomt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer nauwkeurige herkenning
  • Veelzijdig bruikbaar
  • Mogelijkheid om veel applicaties zonder muis en toetsenbord te bedienen
  • Aanleren van nieuwe commando's
  • Het kost veel gebruikers moeite om het pakket te blijven gebruiken - tenzij ze ertoe worden genoodzaakt, bijvoorbeeld bij een handicap
Krachtig en indrukwekkende pakket dat veel verder gaat dan alleen het dicteren van teksten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord