abonneren

Downloaden muziek Spotify niet meer mogelijk

De Chrome-plugin die het sinds gisteren mogelijk maakte om muziek van Spotify te downloaden is nu al onschadelijk gemaakt door de streamingdienst. Een Nederlander ontwikkelde de plugin genaamd Downloadify, zodat muziek van Spotify in mp3-formaat opgeslagen kon worden. De Chrome-plugin werd ook al verwijderd uit de Chrome Store.

Gisteren meldde tech-website Tweakers dat de Nederlander Robin van Aldenhoven een plugin had ontwikkeld en in de Chrome Store geplaatst had waarmee muziek geript kon worden van Spotify. De plugin genaamd Downloadify zorgde ervoor dat de gestreamde muziek in mp3 opgeslagen werd op de harde schijf van de gebruiker. Deze hoefde slechts op een nummer te dubbelklikken om hem af te spelen en tegelijkertijd ook op te slaan.

Downloadify maakt misbruik van het feit dat de browser-plugin van Spotify geen versleuteling hanteert, in tegenstelling tot de desktopversie en mobiele versies. De Chrome-plugin bestaat slechts uit minder dan vijftig regels javascript volgens Van Aldenhoven. Voor het downloaden van nummers is overigens geen betaald Spotify-account nodig.

Tweakers bracht Spotify op de hoogte van de plugin, waarop de streamingdienst vliegensvlug aan de slag ging om deze te dwarsbomen. Al vrij snel werd Downloadify uit de Chrome Store gehaald, maar op dat moment was de plugin op diverse andere websites al te downloaden en werkte hij nog altijd. Nu meldt Tweakers dat de plugin inmiddels niet meer werkt. De website heeft nog geen idee wat Spotify heeft gedaan zodat het rippen van muziek onmogelijk werd.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Audio

Tags: streamingdienst, chrome-plugin, downloadify

Nieuws headlines

Laatste reactie