abonneren

DOT-Tunes

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Een paar versies terug was het mogelijk muziek in de iTunes 'library' via internet te delen. De platenmaatschappijen vonden deze vorm van filesharing te ver gaan en Apple timmerde het dicht. Het Australische programmaatje DOT-Tunes gooit de boel echter weer open.

DOT-Tunes maakt geen gebruik van iTunes zelf; het programma is een kleine webserver die de directory met iTunes muziekbestanden aanspreekt. Dit doorgeefluik is bijzonder eenvoudig in gebruik. Programma starten en zonder enige instellingen te maken is de muziek op de harde schijf bereikbaar voor de rest van de wereld op het ip-adres van de computer.
Alleen als de pc achter een router ziet die de computer een lan-adres toekent, moet 'port forwarding' in de router ingesteld worden om de server op het echte ip-adres bereikbaar te maken. Dit is echter ook vrij eenvoudig en de website van DOT-Tunes en www.whatismyip.com bieden hulp. Verder kunt u tijdens het starten van de server per artiest of per plaat bepalen welke muziek u wilt delen.

Wachtwoord

Als de server eenmaal draait, staat hij open voor iedereen die het ip-adres weet, maar de server is af te schermen door accounts met wachtwoord aan te maken. Zo kunt u eenvoudig muziek met vrienden delen of bijvoorbeeld muziek van thuis op het werk beluisteren. Kwestie van inloggen en vervolgens verschijnt er een webpagina met een overzicht van de muziek, ingedeeld naar artiest of plaat.
Naast een link naar de bestanden vermeldt de pagina tijdsduur en bestandsgrootte. Verder er is een zoekmachine.
De software draait onder Windows en Mac OS. De demo werkt met een beperkt aantal liedjes en houdt er steeds na dertig minuten mee op, maar geeft een goede indruk van het programma.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Snel en simpel.
  • Presenteert saaie webpagina's.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie