abonneren

Digital DJ

Magix Digital DJ belooft van elke Mac of pc een high-end dj-systeem te maken. Tijdens onze tests van de pc-versie blijkt het product toch iets beperkter dan we hoopten.

Het scherm van Digital DJ bevat twee virtuele decks waarin u muziek kunt laden, met wat knoppen en sliders om diverse effecten in te stellen. Digital DJ laat u mp3, flac, m4a en nog wat andere bestandsoorten gebruiken. Ook kan muziek uit iTunes direct overgezet worden, maar alleen als het drm-vrije nummers zijn (en dat zijn er niet zo veel).

Met de Automixfunctie kunt u Digital DJ al het werk laten doen, om bijvoorbeeld op een feest alle nummers uit een afspeellijst aan elkaar te mixen. Het leukste is echter om zelf aan de slag te gaan, want dan kunt u zelf nog effecten toevoegen. Nadat Digital DJ per nummer het tempo heeft berekend, kunt u bijpassende nummers mixen. Dit moet echter wel live gebeuren, want om een mix op te nemen, moet u een duurder programma van Deckadance kopen, waar Digital DJ op is gebaseerd. Voor meer features moet u upgraden. Vst-plugins kunnen niet gebruikt worden en ook de reloopeffecten (die u bijna in alle trancenummers tegenkomt) zijn niet aan te passen zonder de duurdere versie te kopen. Tijdens onze test leek Digital DJ bovendien niet goed om te kunnen gaan met onze test-mp3s: we hoorden ineens veel gestotter en andere rare tikjes die zich niet in de mp3s bevonden (tijdens een test met Traktor Pro was er niets aan de hand).

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Automix werkt redelijk
  • niet duur
  • mixes niet opnemen
  • geen vst-effecten
  • rare tikjes in het geluid
Wilt u alleen live wilt mixen en neemt u met simpele effecten genoegen, dan zou Digital DJ een redelijk goed programma kunnen zijn. Dat onze muziek er echter door vervormd wordt, is onvergeeflijk. De prijs is laag (concurrent Traktor Pro kost € 200), dus om te proberen of het principe van muziek mixen wat voor u is, kunt u Digital DJ aanschaffen. Voor alle andere gebruikers geldt: het kost bijna niks, maar dan hebt u ook bijna niks.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Audio

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie