De beste speakers voor pc vergeleken

beste speakers voor pc

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Lees verder op pagina 2

Logitech Z537 (119 euro)

beste speakers voor pc

Logitech staat bekend om zijn spotgoedkope pc-speakersetjes, maar het Zwitserse bedrijf heeft ook luidsprekers die iets duurder zijn geprijsd. Toch behoort de Z537 met een adviesprijs van 119 euro nog tot de goedkopere producten in dit overzicht. Het betreft een 2.1-kanaals-audiosysteem dat zeer breed verkrijgbaar is. De ronde afstandsbediening springt direct in het oog. Dit onderdeel is met een snoertje aan de subwoofer bevestigd en dus louter bedoeld om vanaf een bureau te bedienen.

Je gebruikt deze afstandsbediening onder meer om bluetooth-apparaten te koppelen, tussen audiobronnen te wisselen en het volume aan te passen. Dat laatste gebeurt via een draaiwiel aan de bovenzijde van de ronde behuizing. Overigens ondersteunt de geïntegreerde bluetooth4.1-adapter geen aptX. Er zijn twee satellietluidsprekers van zeventien centimeter hoog met de subwoofer verbonden. De speakers hellen iets achterover, waardoor beide fullrange-drivers op de oren van de luisteraar zijn gericht.

Naast bluetooth zijn er ook nog rca-inputs en een lijningang beschikbaar om analoog verbinding te maken. Digitale aansluitingen zijn er helaas niet. Het piekvermogen bedraagt volgens Logitech 120 watt. De belastbaarheid van de satellietspeakers is bij ieder exemplaar 15 watt, terwijl het nominale vermogen van de subwoofer 30 watt is. Aan de achterzijde van de subwoofer zit een draaiknop om het basniveau te regelen.

Trust Teros 2.1 (39,99 euro)

beste speakers voor pc

Luisteraars die weinig geld voor een speakersetje over hebben, komen al snel uit bij de goedkope producten van Trust. Dit merk fabriceert aan de lopende band desktopluidsprekers. Zo kost de Teros 2.1 nog geen vier tientjes. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een 2.1-geluidsset. In de houten subwoofer zit een bescheiden versterker met een piekvermogen van 24 watt.

Voor het verbinden van een computer heb je alleen keuze uit de 3,5mm-lijningang. Verder zien we op de achterkant van de subwoofer uitgangen naar de twee passieve speakers en een volume- en basregelaar. Net zoals de eerder besproken 2.1-geluidssets heeft ook dit spotgoedkope exemplaar van Trust een afstandsbediening voor gebruik op een bureau. Naast een volumeregelaar is hierop een hoofdtelefooningang en een extra lijningang te vinden.

Beide satellietluidsprekers zijn van kunststof en beschikken over een metalen rooster om de audiodrivers te beschermen. Handig is dat de Teros 2.1 bij inactiviteit zichzelf automatisch uitschakelt, zodat je niet onnodig energie verspilt. Geen behoefte aan een forse subwoofer onder je bureau? Onder de naam Trust Teros is het product ook zonder subwoofer te koop (twintig euro). De versterkermodule bevindt zich in dat geval in de rechterluidspreker, waarbij er aan de voorzijde een volumeregelaar en hoofdtelefoonuitgang aanwezig zijn.

Edifier S2000PRO (499 euro)

beste speakers voor pc

Heb je echt geld over voor een goed pc-geluid, dan is de S2000PRO een uitstekende keuze. Dit vlaggenschip van Edifier is fraai afgewerkt, waarbij de speaker iets achterover helt. Zeker voor gebruik op een bureau is de hoek ideaal, al moet je wel voldoende ruimte hebben voor deze relatief forse mdf-behuizing.

Veruit de meeste tweeters zijn van kunststof of aluminium, maar Edifier heeft bewust gekozen voor een plat membraam. Dit draagt volgens de fabrikant bij aan een goed bereik in de hoogste frequenties en het verminderen van vervorming. Onder de tweeter zit voor pc-begrippen een forse woofer met een diameter van zo’n veertien centimeter. Fijn is dat een afneembare grill de gevoelige audiodrivers beschermt. De Klasse D-versterkermodule heeft een totaal uitgangsvermogen van 124 watt om de vier audiodrivers aan te sturen.

Achterop zien we verschillende ingangen om bronnen aan te sluiten, namelijk analoge rca-inputs, tweemaal s/pdif (optisch en coaxiaal) en gebalanceerde xlr-inputs. Een usb-ingang ontbreekt dus jammer genoeg en dat is iets wat we voor deze prijs eigenlijk wel hadden verwacht. Wel is er in de behuizing een bluetooth4.0-ontvanger geïntegreerd met ondersteuning voor de aptX-codec.

Wie kiest voor een digitale verbinding stuurt het audiosignaal langs de PCM9211-dac van Burr-Brown met een maximale capaciteit van 24bit/216kHz. Tot slot levert de fabrikant een nette afstandsbediening mee, zodat je eenvoudig de gewenste bron kunt selecteren. Verder kies je met behulp van de afstandsbediening uit vier verschillende luistermodi.

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Audio

Tags: logitech, razer, audio, speakers, edifier, audioengine, trust. creative