abonneren

Audiogalaxy

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Sinds de introductie van Spotify is mobiel muziek streamen niet meer zo wereldschokkend. Audiogalaxy geeft er toch een nieuwe draai aan: gratis uw eigen muziek streamen naar andere pc's of uw iPhone of Android-toestel.

None

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

Audiogalaxy levert een gratis serverapplicatie voor Windows en Intel-Macs (vanaf OS X Leopard). De enige instelling is het kiezen van de map waar uw muziek staat. Audiogalaxy indexeert alle mp3's en aac-bestanden in die map en submappen, als die niet drm-beveiligd zijn. Playlists kunnen worden geïmporteerd vanuit iTunes of handmatig in een playlists-map gezet worden. Er hoeft geen portforwarding te worden ingesteld, maar omdat het programma als een server functioneert, moet u uw computer dus wel aan laten staan. Bovendien moet alle muziek eerst geïndexeerd worden, een proces dat direct begint zodra u Audiogalaxy voor het eerst hebt gestart, lang duurt en niet gepauzeerd kan worden.

De Audiogalaxy-app is beschikbaar voor iPhone en Android en geeft u een overzicht van alle muziek die uw server serveert. Ook met de website van Audiogalaxy kunt u op alle pc's uw muziek luisteren. Wij testen de Android-applicatie op een Samsung Galaxy S (Android 2.1). Erg overzichtelijk is het niet, want muziek is alleen ingedeeld op album of artiest. Een mappenweergave ontbreekt en ook het maken van een playlist werkt onhandig. Bovendien kan het programma slecht omgaan met onze grote (groter dan 400 GB) muziekcollectie. De zoekfunctie werkt goed, maar geeft maximaal dertig resultaten weer. Het afspelen van muziek gaat zeer gemakkelijk via wifi, maar functioneert slecht via een 3G-verbinding. Het is bij de vaak voorkomende bufferproblemen meestal nodig om zelf de muziek stop te zetten en opnieuw te starten, want anders blijft Audiogalaxy stotteren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • zeer eenvoudig te installeren
  • niet zo goed op 3G
  • geen mappenweergave
  • beperkt zoeken
Het gebruik van Audiogalaxy is gratis, een voordeel tegenover alternatief Subsonic, dat voor streamen naar mobiel een donatie wil. De app en website zijn helaas wat onhandig, maar een eenvoudigere oplossing voor muziekstreamen hebben we tot nu toe nog niet gevonden.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Audio

Tags: