abonneren

Audials Tunebite

Een maand of twee geleden kregen de Spotify bazen een hartverzakking toen bleek dat met een Chrome-extentie Spotify-muziek omgezet kan worden in mp3-bestanden. Die extentie is nu verdwenen, maar met programma's als Audials Tunebite blijf je die mogelijkheid houden!

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • gratis Spotify-muziek omzetten op mp3
  • makkelijk onder de knie te krijgen
  • Minpunten
  • het hele nummer afdraaien voor een opname

Audials Tunebite is een geluidsopnameprogramma dat zich speciaal heeft toegelegd op het opnemen van streaming muziekdiensten, denk aan Last.fm, YouTube en natuurlijk Spotify. Het programma neemt direct op van de geluidskaart en omzeilt daarmee de drm-bescherming. Audials Tunebite is zeker niet de enige in zijn soort, want met programma's als Wondershare, Spotydl en Dorotech is het ook mogelijk om van dergelijke muziekdiensten op te nemen. TuneBite heeft echter allerlei fijne extra's: zo kan je opgenomen bestanden direct plaatsen in de cloud van een online opslagdienst en kan je automatisch metagegevens ophalen zodat je opgenomen bestanden niet hoeft te hernoemen. Bovendien kan het programma in een audiostream herkennen wanneer een nummer stopt.

Het programma ziet er goed uit, hoewel het grafisch zeker niet uitblinkt. Zoals verwacht mag worden van dit soort programma's is het erg gemakkelijk om ermee te werken en een opname heb je in een paar muisklikken gemaakt. Tunebite kan bovendien meer dan alleen opnemen van streaming muziekdiensten: je kan er muziek mee rippen van een dvd en het is ook geschikt om bestanden om te zetten in een ander formaat. Los van muziek kan je ook video opnemen (het programma haalt standaard het hele bestand van YouTube) en Audials Tunebite is gelijk een mediaspeler waarmee je opgenomen bestanden kunt beluisteren of bekijken. Bovendien zijn er mobiele apps voor iPhone en Android-telefoons en Windows 8 tablets en iPads, waarmee je je omgezette bestanden via een Audials cloud kunt beluisteren op een mobiel. Overigens is de functionaliteit van die apps beperkt. Met de Android-app kan je radio opnemen en heb je dus wel zo'n account nodig om bij je opgenomen content te kunnen.

Hoewel het allemaal prima werkt, zitten er toch wel nadelen aan zo'n programma. Op de eerste plaats is een nadeel dat je het hele nummer af moet draaien om een opname te maken. Een onaangename bezigheid als je je hele playlist van Spotify wilt binnenhalen. Je mag tijdens een opname geen andere geluid afspelen, dat wordt immers ook via de geluidskaart opgepikt.

Pluspunt is dat je de 'demoversie' eeuwig kunt gebruiken – er is geen gelimiteerde testperiode. Er zijn wel verschillende upgrademogelijkheden naar bijvoorbeeld Audials One. Met die versie kan je onder andere ook muziek op het web zoeken, maar daarvoor betaal je wel € 59,90.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Audio

Tags: audials