Zuid-Koreanen massaal over op Telegram

Zuid-Koreanen trekken massaal naar Telegram, nu het lokale sociale netwerk Kakao Talk door autoriteiten in de gaten wordt gehouden. De president van het land wil dat er niet langer 'valse geruchten' over haar worden verspreid.

Volgens president Park Geun-hye zorgen dit soort onjuistheden en beledigingen aan haar adres voor een verdeeldheid in de samenleving. Mensen die zich op Kakao Talk negatief over haar uitlaten, riskeren 'straf.'

In de afgelopen zeven dagen zag privacy-baken Telegram het aantal Zuid-Koreaanse gebruikers dan ook stijgen met 1,5 miljoen. Het is een trend die de makers van de app vaker zien bij landen waar vrijheid van meningsuiting op internet niet vanzelfsprekend is, of zelfs verboden.  

Versleuteld

Bij Telegram worden berichten versleuteld en zijn ze dus niet in te zien door derden. Daarnaast wordt de app gerund vanuit Duitsland. Omdat de servers van Kakao Talk zich in Zuid-Korea bevinden, kan de overheid daar bijvoorbeeld gemakkelijker inhoud van privéberichten opvragen.

Op Telegram voelen Zuid-Koreanen zich daardoor veiliger, ondanks dat Kakao Talk eerder aangaf privacy belangrijk te blijven vinden. De auriteiten van het land houden ook Twitter, Facebook, fora en webportalen in de gaten. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Apps

Tags: