Zoek mijn iPhone

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Over de noodzaak om een smartphone te beveiligen tegen virussen lopen de meningen sterk uiteen. De kans dat je tegen een virus aanloopt, is nog steeds erg klein, al groeit het aantal bedreigingen wel. De meeste beveiligingsoplossingen bieden echter veel extra's, met name gericht op antidiefstal, en zijn daarom zeker van nut.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Er zijn geen antiviruspakketten voor iOS, al laten we VirusBarrier dan even buiten beschouwing: die app scant alleen 'gewone' computervirussen voor bijvoorbeeld Windows die mogelijk op je telefoon rondhangen. Het is daarbij ook nog eens beperkt tot een klein toegankelijk gebied, zoals e-mailbijlagen of Dropbox. Ook voor het traceren van je toestel zet Apple de concurrenten min of meer buitenspel. Het kan standaard al via iCloud, wat je natuurlijk ook kunt gebruiken voor uitgebreide backups. Het vindbaar maken van een iPhone activeer je via Instellingen, iCloud. Voor het zoeken naar je apparaten (iPhone, iPad, iPod touch of Mac) zelf kun je een browser of de app Zoek mijn iPhone gebruiken, die zowel op de iPhone als iPad werkt. Je kunt hiermee dus bijvoorbeeld vanaf je iPad naar je iPhone zoeken. De app geeft je vervolgens de mogelijkheid die iPhone te vergrendelen of te wissen. Ben je een apparaat kwijt, dan kun je ook een alarmpje aanzetten.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • gratis
  • toestel traceren
  • weinig extra functies
Zoek mijn iPhone blinkt uit in de simpliciteit. Er zijn niet veel features, maar je vindt wel opties waar je bij andere pakketten voor moet betalen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags: