abonneren

Wiper: een nieuwe veilige chat-app die je gespreksgeschiedenis verwijdert

Er is opnieuw een chat-app verschenen die privacy hoog in het vaandel heeft staan. Wiper maakt het mogelijk om berichten die je hebt gestuurd, zelf van de telefoon van de ontvanger te verwijderen.

Uiteraard heeft Wiper alle functies die je van een normale chat-applicatie mag verwachten. Naast het sturen van berichten kun je ook foto's en video's versturen, je kunt zien wanneer de ander iets aan het schrijven is, en je kunt er zelfs gratis mee bellen naar andere Wiper-gebruikers. De app ziet er qua uiterlijk zelfs precies hetzelfde uit als WhatsApp, dus voor de enge transitie hoef je het niet te laten om over te stappen op Wiper.

Veiliger

Het grote verschil tussen Wiper en al die andere chat-apps, is dat Wiper een stuk veiliger is. Zo heeft de app uiteraard eind-tot-eind-versleuteling, en kun je geen screenshots van gesprekken maken. Probeer je dat op de Android-variant, dan krijg je te te lezen dat de afbeelding beveiligd is via DRM. iOS-gebruikers kunnen wel een screenshot maken, maar daar krijgt de ontvanger wel een notificatie van binnen.

Van de server verwijderen

Maar de echte verrassing is dat Wiper het mogelijk maakt om gesprekken van de telefoon van de ontvanger te verwijderen. Heb je iets gezegd dat je later niet meer wil teruglezen, of ben je bang dat je ooit weer wordt geconfronteerd met wat je in een dronken bui naar je ex schreef? Dan kun je die informatie makkelijk weer van je eigen telefoon, die van je gesprekspartner, en zelfs van de server van Wiper verwijderen.

Overstappen?

De vraag blijft nog steeds hoeveel mensen gebruik gaan maken van de app, want een chat-applicatie werkt alleen bij de gratie van het aantal gebruikers. Na de overname van WhatsApp door Facebook schoten de alternatieve chat-apps als paddenstoelen uit de grond, maar 's wereld populairste chat-dienst leek met een half miljard gebruikers weinig te voelen van de overstap waarmee veel chatters dreigden.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Apps

Tags: Chat, app, wiper

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord